930×122 CAPRA 5

caniculă

Mașinile lăsate în soare, un pericol mortal!

Mașinile lăsate în soare, un pericol mortal!

Citiți și: Scenariu Hollywoodian. Ce le mai trece prin cap hoților

Mașinile lăsate în soare în această perioadă caniculară sunt un adevărat pericol. Autoturismele se înching foarte repede, iar căldura din interiorul acestora poate ucide.

Astfel că, un animal de companie sau chiar un copil lăsat în mașina închisă, în astfel de condiții vitrege, este în pericol de moarte.

Citiți și: Șoferii care fac așa ceva riscă pușcăria!

Un astfel de incident nefericit a avut loc zilele trecute și în localitatea argeșeană Bascov. O femeie și-a lăsat câinele mai multe ore încuiat în mașina parcată, în caniculă.

Polițiștii și pompierii au reușit să-l scoată din autoturism, dar, din păcate, patrupedul a murit la scurt timp, fiind găsit cu semne specifice de insolație. Subiectul pe larg, AICI – Om fără suflet! Cățel lăsat în mașină să moară, lângă Pitești. Au spart geamul

Jurnaliștii digi24.ro au făcut un experiment pentru a vedea la câte grade poate ajunge temperatura dintr-un autoturism parcat în soare pe timpul verii.

După 10 minute în care mașina a fost parcată în soare, la 32 – 33 de grade, temperatura din interiorul acesteia a ajuns la valori greu de imaginat – la 51,3 grade.

La astfel de temperaturi, deshidratarea și socul termic sunt iminente.

Sursă foto principal: antena1.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90