HerasMed (930 x 122 px)

boli

BOLI CARE APAR ŞI SE AGRAVEAZĂ DIN CAUZA CĂLDURII

Ultravioletele pot provoca nu doar arsuri ale pielii, ci şi ameţeli, vărsături, convulsii şi alergii destul de severe. Expuse riscului sunt mai ales persoanele cu pielea albă şi părul deschis la culoare. Neprotejată, pielea este ,,otrăvită” de razele nocive ale soarelui. Arsurile pot apărea şi după 15 minute de expunere la ultraviolete.

Citiți și: Suferi de aceste boli? Adio, permis! Noile afecțiuni de pe lista actualizată

1.Insolaţia. Primele semne ale insolaţiei sunt durerile de cap și stările de ameţeală şi slăbiciune. De cele mai multe ori ne dăm seama că am făcut insolaţie când e prea târziu. În acel moment apar deja stări de confuzie, convulsii, tahicardie, înroşirea pielii, chiar şi la axilă, vărsături severe şi diaree. ,,Până ajunge Salvarea, pacientul trebuie mutat într-un loc răcoros. Trebuie stropit cu apă rece, dar nu foarte rece, pulverizată sau aplicată cu un burete. Se mai pot aplica pachete cu gheaţă pe abdomen, pe gât şi la axile, unde vasele se găsesc la suprafaţa pielii.”, recomandă doctorul Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

2.Alergia la soare. Erupţia la lumină apare în primele ore de la expunerea la soare, cu precădere în cazul persoanelor cu o piele deschisă, care locuiesc în zone reci. Principalele simptome sunt petele roşii, care apar mai ales pe gât şi în partea superioară a toracelui, dar şi pe braţe şi coapse. În cazul unei expuneri îndelungate pot apărea şi ameţeli, frisoane şi greaţă. Roşeaţa, senzaţia de usturime şi mâncărimile pot persista chiar şi câteva săptămâni.

Citiți și: ”Nebunie” pe litoral: Ce se întâmplă pe plaje

3.Urticaria solară. Această afecţiune poate fi vizibilă după doar câteva minute de la expunere. Printre simptome se numără mâncărimea, roşeaţa, iritaţia, ameţelile şi chiar pierderea cunoştinţei. Spre deosebire de alergia la soare, urticaria începe să dispară în puține minute de la încetarea expunerii.

Dacă aţi avut probleme în urma expunerii la soare, staţi la umbră câteva zile şi faceţi duşuri cu apă la temperatura camerei, nu rece.

Acoperiţi cu grijă pielea şi zonele afectate cu creme de protecţie solară. Asiguraţi-vă că acele creme vă apără atât de ultravioletele de tip A, cât şi de cele de tip B.

Încercaţi să consumaţi cât mai multe lichide: apă, ceaiuri, sucuri sau limonadă.

De asemenea, puteţi face câteva şedinţe de fototerapie, care foloseşte razele ultraviolete pentru a reduce sensibilitatea pielii. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 CAPRA 3