930X122 MAIA

apa

VREI UN BRONZ IMPECABIL? IATĂ CUM ÎL POŢI OBŢINE!

Te-ai pregătit pentru concediul la malul mării şi eşti hotărâtă să te bronzezi impecabil de data aceasta? Descoperă câteva trucuri care te vor ajuta să te întorci cu pielea arămie.

Citiți și: Argeș: Avarie! Oamenii au rămas fără apă!

Exfoliere obligatorie

Primul pas către un bronz uniform şi de durată este exfolierea intensă a pielii. Vei îndepărta astfel celulele moarte care pot afecta rezultatul pe care îl obţii după expunerea la soare. Foloseşte o perie specială pentru corp dacă vrei să realizezi o exfoliere uscată, înainte de duş. Masează tot corpul cu peria, începând de la picioare către trunchi. Dacă preferi exfolierea în timpul duşului, foloseşte zaţul de cafea sau mălaiul pentru a-ţi masa tot corpul şi a îndepărta astfel pielea moartă.

Citiți și: Pitești: Consumatorii de pe mai multe străzi, fără apă

Foloseşte SPF

Sună paradoxal să foloseşti o cremă cu factor de protecţie solară dacă vrei să te bronzezi, dar este cea mai sigură cale pentru o piele arămie perfectă. Dacă nu foloseşti o loţiune cu SPF, riscul ca pielea ta să se ardă, să se înroşească şi apoi să se descuameze este foarte mare, iar planul tău de a avea un bronz frumos este ruinat. Loţiunea de corp cu SPF este  recomandată în special pentru pielea închisă nebronzată sau pielea deja bronzată. Chiar dacă nu ai probleme deosebite cu pielea sau pielea ta este deja bronzată, lasă-te în voia soarelui numai după ce te-ai asigurat că ai aplicat un produs cu factor de protecţie.

Stai la soare în intervalul orar adecvat

Razele ultraviolete pot avea un efect extrem de dăunător asupra pielii tale, putând provoca arsuri, riduri, pete pigmentare şi, cel mai grav, melanom, cel mai agresiv tip de cancer al pielii. De aceea este absolut obligatoriu atât pentru sănătatea, cât şi pentru frumuseţea pielii tale să mergi la plajă în intervalul 7 – 11 dimineaţa şi să eviţi orele de prânz, când soarele este foarte puternic iar razele ultraviolete ating cel mai înalt nivel.

bronzata_think

Consumă alimente protectoare

Sănătatea pielii tale este cel mai puternic influenţată de ceea ce mănânci, dincolo de eforturile pe care le depui pentru a o îngriji din exterior. Iar acest lucru este valabil şi în ceea ce priveşte bronzul. Consumă pe timpul verii alimente care îţi oferă protecţie împotriva razelor UV şi care stimulează producţia de melanină, substanţa ce oferă culoarea arămie pielii. Printre acestea se numără peştele cu un conţinut ridicat de omega 3, precum somon sau macrou, morcovii, care conţin vitamina A, un puternic antioxidant, cătina, care stimulează producţia de melanină, ceaiul verde, care te apără de efectele nocive ale radicalilor liberi.

(Sursă şi foto: eva.ro)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90