930×122 CAPRA 5

eliza casapopol

FESTIVAL NAȚIONAL DE ȘTIINȚE LA COLEGIUL „BRĂTIANU”

Festival național de științe la Colegiul „Brătianu”. Romanian Science Festival, primul festival național de științe, va avea loc în Pitești, la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, pe 21 septembrie 2019, acolo unde între orele 11 și 17 se va desfășura un târg de experimente. Intrarea este liberă.

Citiți și: Peste 1000 de copii la Romanian Science Festival în Mioveni

Premergător târgului de experimente, pe 20 septembrie, mentorii festivalului vor face prezentări în licee argeșene.

Romanian Science Festival se va desfășura și în Baia Mare și Timișoara.

„Scopul principal al evenimentului este de a sprijini educația alternativă din România, după modelul târgurilor de știință care sunt foarte populare în alte țări. Romanian Science Festival a luat ființă din două inițiative similare care au avut loc în ultimii ani: Romanian Science Week în 2017 și Timișoara Science Festival în 2018”, precizează organizatorii.

Inițiativa are două obiective principale. În primul rând, festivalul își propune să construiască o legătură între diaspora academică și mediul educațional din România. Astfel, 34 de români care sunt studenți sau cercetători la universități de prestigiu din străinătate, majoritatea de la Oxford, vor ține ateliere în liceele din cele trei orașe și vor coordona voluntarii care s-au înscris să facă experimente pentru publicul larg în cadrul celor trei evenimente.

În al doilea rând, organizatorii vor să le ofere o platformă celor care sunt pasionați de știință, cultivând astfel parteneriate locale cu organizații autohtone, inițiative locale și instituții de învățământ preuniversitar și universitar.

Unul dintre organizatori, Eliza Casapopol (foto interior), fostă elevă la „Brătianu” și absolventă de Oxford, s-a ocupat în anul 2017 de proiectul Romanian Science Week. Amănunte despre precedenta inițiativă și detalii despre Eliza, AICI.

Nucleul de organizare la Romanian Science Festival este format din: Sandor Kruk, care are un doctorat în astrofizică la Universitatea Oxford și care acum lucrează ca cercetător în domeniul științelor spațiale la Agenția Spațială Europeană, Eliza Casapopol, care a terminat un master în matematică la aceeași universitate și care acum lucrează în Olanda în domeniul inteligenței artificiale, Oana Romocea, care timp de nouă ani a fost responsabilă cu PR-ul și comunicarea în cadrul Universității Oxford și care în ultimii 5 ani, de când s-a întors în România, se implică în proiecte educaționale și sociale, și, nu în ultimul rând, Ciprian Ploșnitar, cu un doctorat în fizică la Universitatea Oxford, care acum este director de cercetare la Universitatea Lund, din Suedia. 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90