930×122 CAPRA 5

davila

masti-teatru-1

„Fasole” a făcut ravagii pe scena Teatrului „Davila”!

În perioada 22-27 noiembrie, Teatrul ”Al. Davila” din Pitești, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, a organizat cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Studio și cea de-a IV-a ediție a Festivalului Teatrelor din Balcani.

Citiți și: Un spectacol de excepție: „Străini în noapte” cu Florin Piersic și Medeea Marinescu

Ediția din acest a reunit trupe de teatru din România, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Kosovo, Ungaria și Marea Britanie, care au susținut, pe durata celor 6 zile de festival, 17 spectacole. Din țara noastră au participat trupe din Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, București și Craiova.

Aseară au fost desemnați câștigătorii. ”Marele Premiu” al festivalului a fost obținut de Teatrul de dramă și păpuși Vrața (Bulgaria) și de Teatrul de dramă mic Bitola (Macedonia), cu spectacolul “Fasole”, de Elin Rahnev, în regia artistică a lui Alonco Gorşievschi.

Citiți și: Pitești. O importantă instituție publică angajează!

Premiul pentru “Cea mai bună actriță” i-a revenit anul acesta Ramonei Olteanu, o tânără de 31 ani din Pitești, pentru rolul principal din spectacolul “Edithf Piaf-În vârtejul norocului”. Povestea vieții celebrei cântărețe, pusă în scenă de regizorul Matei Varodi, a atras ca un magnet atenția juriului de specialitate, motiv pentru care piesa a câștigat și un al doilea premiu, pentru ”Cel mai bun spectacol din Balcani”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90