Donaris 930 x 122

hoteluri

A SCĂZUT NUMĂRUL TURIȘTILOR STRĂINI ÎN ARGEȘ

A scăzut numărul turiștilor străini în Argeș. În primele două luni ale acestui an, în structurile de cazare turistică din județul Argeș au fost înregistrați 26.500 de turiști, potrivit Direcției de Statistică.

Citiți și: Sunt peste tot în Argeș! A crescut numărul

Din acest total, marea majoritate, 21.600 (81,4%) au fost turiști români, iar 4.900 (18,6%), turiști străini.

Comparativ cu primele două luni ale anului trecut, numărul turiștilor veniți în Argeș a scăzut cu 3,2%, ca urmare a reducerii numărului de turiști străini, reducere care a depășit creșterea, ușoară, a numărului de turiști români.

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

Turiştii străini înregistraţi în structurile de cazare turistică din județul Argeș în lunile ianuarie și februarie 2019 au provenit în cea mai mare parte (peste 93%) din ţările europene. Cei mai mulți au fost din Franța, Italia, Germania și Turcia.

Din punct de vedere al cazării, atât turiștii români, cât și turiștii străini care au vizitat Argeșul în primele două luni ale acestui an au optat în special pentru hoteluri din Pitești sau din zona de munte a județului, de 3 sau 4 stele.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3