NOR CURIER 930X122

Arges

E DE BINE! TURISMUL ARGEȘEAN, UȘOARĂ DEZMORȚIRE!

Turismul argeșean începe să dea semne de ușoară revigorare. O dovedesc datele pe primele patru luni ale anului curent, comparate cu situația din aceeași perioadă a anului trecut.

Citiți și: A nins în Argeș!

Potrivit Direcției de Statistică, în structurile de cazare din județ în lunile ianuarie, februarie, martie și aprilie, cumulat, s-au înregistrat 38.300 de turiști. Mai mult cu peste 15% (un plus de 5.000 de turiști) față de ianuarie-aprilie 2013. Majoritatea celor 38.300 de turiști au provenit din alte zone ale țării (31.000, adică 80, 9%), iar restul, din străinătate (7.300, adică 19, 1%). Creșterea de 15% s-a datorat exclusiv numărului mai mare de turiști români (un plus de 5.100, adică de 19, 6%). Numărul turiștilor străini a fost mai mic (un minus de 100, adică de 0, 5%). Din punct de vedere al țării de proveniență, nu sunt schimbări față de situația obișnuită. Cei mai mulți au venit, în ordine, din Franța, Italia și Germania.

Turiștii, români și străini, care ne-au vizitat județul în perioada ianuarie-aprilie au preferat pentru cazare unitățile din Pitești și din zona de munte, în special pe cele de 3 și 4 stele. Pe tipuri de structură de cazare turistică, hotelurile au fost cele mai solicitate. La polul opus, cu cel mai mic număr de clienți, s-au situat popasurile turistice. Crescând numărul de turiști, a crescut și indicele de utilizare netă a capacității de cazare turistică din Argeș. Indicele a rămas mic, de doar 13, 9%, dar a depășit cu aproape 3% nivelul atins în primele patru luni ale anului trecut. (Foto: Mănăstirea Curtea de Argeș)

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3