Nisan 930 x 122

centru de agrement

NOI BAZE DE AGREMENT

Noi baze de agrement. Programul “Primul centru de agrement“ este o nouă politică publică, pe care Executivul o va promova conform programului de guvernare. Primul pas a fost făcut ieri, prin adoptarea unui memorandum, urmând ca implementarea să înceapă după aprobarea sa printr-un act normativ.

Citiți și: DECIZIE RADICALĂ PENTRU PLĂȚI

“Primul centru de agrement“ are scopul de a susține realizarea de investiții pentru crearea infrastructurii necesare desfășurării activităților de agrement prin acordarea de garanții de către stat în procent de maximum 80% (echivalentul valoric a cel mult 240.000 de euro/1 milion de lei/investiție) pentru creditele de investiții destinate înființării și dezvoltării centrelor de acest tip.

Prin acest program se are în vedere stimularea inițiativei private prin facilitarea accesului la finanțare (statul garantează pentru investiții considerate acum de instituțiile de creditare ca fiind de risc, pentru că antreprenorii nu au capacitatea de a oferi suficiente garanții), crearea și menținerea de locuri de muncă și extinderea sezonului turistic.

Citiți și: (VIDEO) PROTEST ÎN PIAŢA „VASILE MILEA” DIN PITEŞTI

Totodată, instituțiile de creditare sunt stimulate să creeze produse de finanțare specifice pe acest segment. Facilitatea acordării garanțiilor de stat pentru creditele de investiții va fi destinată IMM-urilor eligibile din sectorul turismului care își propun să înființeze sau să dezvolte centre de agrement.

New Profesional Consult-555×222
Comdata 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066