NOR CURIER 930X122

Arges

NU NE MIRĂ! NUMĂRUL TURIȘTILOR STRĂINI ÎN ARGEȘ A SCĂZUT

În primele zece luni ale anului trecut, cea mai recentă perioadă în privința căreia există date centralizate, în Argeș au fost înregistrați oficial 137.100 de turiști, anunță Direcția de Statistică.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Cea mai mare parte dintre ei, peste 84%, au fost români veniți din alte părți ale țării. Cei mai mulți turiști străini care au venit în Argeș în perioada ianuarie-octombrie 2014 provin din Franța. Francezii sunt urmați de italieni și germani. Comparativ cu aceeași perioadă din 2013, numărul turiștilor sosiți în Argeș a fost mai mare cu 10.500 de persoane (un plus de 8, 3%). Creșterea a fost determinată exclusiv de numărul mai ridicat de turiști români (cu 11.900 mai mulți, adică cu 11, 5%). În schimb, turiștii străini au fost mai puțini (un minus de 1.400 de persoane, adică cu 6% sub nivelul din 2013).

Scăderea numărului de turiști străini nu ne miră. Asta în condițiile în care Argeșul, spre deosebire de Prahova și Brașov și deși cu peisaje montane deosebite, nu are nici pe departe o ofertă bogată de recreere și divertisment pentru turiști. Construirea stațiunii de schi Molivișu, proiect care ar mai putea revigora turismul argeșean, bate pasul pe loc și are mari probleme de finanțare.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Pe ansamblu, turiștii care au vizitat Argeșul, români și străini, în primele zece luni ale anului trecut au preferat unitățile de cazare din zona montană a județului și pe cele din Pitești. Din punct de vedere al clasificării, opțiunile majorității au mers către unitățile de 3 și 4 stele.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3