SMART KIDS 930X122

Arges

Campanie uriașă! Polițiștii ies în stradă!

Campanie uriașă! Polițiștii ies în stradă!

Citiți și: Avalanșa de la Capra. Poliția a deschis dosar penal pentru înșelăciune

Poliţia Română lansează campania de educaţie rutieră vizând neatenția la volan.

Campania națională de educație rutieră, care are ca temă neatenția la volan, este cea de-a cincea campanie din cadrul proiectului „Educație rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, cod MySMIS: 125179.

Citiți și: Argeș. Situație de maximă urgență! MAI a luat o decizie drastică

Proiectul a început la data de 1 iulie 2020 și se va încheia la data de 30 iunie 2023.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse în ultimii ani în România sunt viteza excesivă, indisciplina pietonilor și bicicliștilor, precum și neacordarea priorității de trecere.

Pe un trend ascendent se află abaterile conducătorilor auto care au alte preocupări în trafic, precum utilizarea telefonului mobil pentru convorbiri, mesaje text sau accesarea rețelelor sociale.

Desfășurată sub mesajul „Pierzi atenția. Pierzi controlul.”, campania își propune să le amintească șoferilor riscurile cu care se confruntă atunci când au și alte preocupări la volan, precum utilizarea telefonului mobil, fie pentru a vorbi, fie pentru a trimite mesaje text, consumul de alimente și lichide, folosirea ecranelor digitale din mașină sau a GPS-ului.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de siguranță rutieră prin informarea și responsabilizarea oamenilor, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte, astfel încât, un număr cât mai mare din populația României să conștientizeze pericolele din trafic la care se expune dacă încalcă regulile de circulație.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

570 X 90 POSADA 3