Donaris 930 x 122

caniculă

CANICULĂ AZI ÎN JUDEŢ / RECOMANDĂRILE DSP ARGEŞ

Administraţia Naţională de Meteorologie informează că, şi astăzi, este COD GALBEN de caniculă în mai multe judeţe, printre care şi Argeş (exceptând zona de nord).

Citiți și: Vremea în Argeș. Temperaturile vor depăși pragul critic

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.

În acest sens, DSP Argeş a lansat o serie de recomandări pentru cetăţeni, cele mai importante fiind: evitarea pe cât posibil a expunerii prelungite la soare, în intervalul 11.00 – 18.00; consumul a 1,5l – 2l de lichide (în special apă şi sucuri naturale); consumul de fructe şi legume; evitarea consumului de alcool; utilizarea cremelor de protecţie solară la plajă; activităţi fizice care presupun un consum mare de energie.

Citiți și: Argeș. Avertizare pentru toată lumea! Nu e de joacă

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90