930 x122 grota rece

caniculă

Caniculă, azi și mâine. Temperaturi de până la 36 de grade!

Caniculă, azi și mâine. Temperaturi de până la 36 de grade!

Citiți și: Vremea se schimbă brusc! Meteorologii anunță de când!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă informare meteo.

Este vorba despre o atenționare meteo de disconfort termic ridicat și caniculă, valabilă în intervalul 23 și 24 iunie, pentru toată țara.

Citiți și: Argeș. Alertă! Două zile extreme, temperaturi critice

Temperaturile maxime vor ajunge până la 36 de grade, spun meteorologii.

Disconfortul termic va fi ridicat astăzi (23 iunie) în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă (24 iunie) în sud și est, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, și va fi caniculă, vineri (23 iunie) local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, iar sâmbătă (24 iunie) în Câmpia Română și în Dobrogea continentală.”, transmite ANM.

De asemenea, ANM a emis și atenționări cod galben și portocaliu de ploi și vijelii.

Este vorba despre un cod portocaliu de intensificări ale vântului şi vijelii ce vizează şase judeţe din partea de vest şi nord-vest (Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad şi Timiş).

În același timp, cinci judeţe din vestul, nord-vestul şi centrul ţării (Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin) se află sub cod galben de averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55 – 75 km/h) şi pe arii restrânse vijelii şi grindină.

Ambele avertizări sunt valabile până mâine dimineață.

Foto principal: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90