NOR CURIER 930X122

pensie

Cei mai mulţi români au solicitat toţi banii de pensie într-o singură tranşă

90% dintre români au solicitat plata într-o singură tranşă a banilor acumulaţi în Pilonul II, scrie businessmagazin.ro.

Citiți și: Adio! Acest tip de pensie DISPARE!

Mai exact, un număr de 64.380 de persoane au primit pensii prin intermediul Pilonului II de la lansarea sistemului de pensii private în Ro­mânia, din 2008 şi până la finele anului 2021. Valoarea cumulată a fost de aproximativ 685 milioane de lei.

Din acest număr, circa 57.260 de români au ales să încaseze economiile sub formă de plată unică, adică 90% din totalul celor pensionaţi. Analiza a fost realizată de ZF, în baza datelor furnizate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Citiți și: Oficial: Milioane de români, pensii mai mari! Data la care vor fi majorate

Motivul pentru care a fost preferată această opţiune ţine, cel mai probabil, de faptul că plăţile eşalonate lunare însemnau sume mult prea mici, în aprecierea beneficiarilor.

Ori, în cel mai pesimist scenariu, românii vor să se bucure de toţi banii în prezent, fiindcă nu se ştie ce le rezervă viitorul.

(Foto: descriptiv / Sursa: businessmagazin.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

6 comentarii

  • Supervizor spune:

    Păi, suntem banii fiecăruia de care statul hrăpăreț s-a folosit prin cele 10 entități acreditate a gestiona fondurile.
    La retragere, statul hrăpăreț îi mai ia încă odată impozit să se sature și dacă încă nu a reușit să-i ia de tot…..măcar să încaseze degeaba o parte, da!?

  • Popescu Daniela spune:

    Se poate solicita plata banilor acumulați la pilonul ll înaintea vârstei de pensionare?(cine poate solicita plata acestora?).Eu sincer as solicita plata integrala a acestora ,cine stie daca mai apucam pensia

  • Andrei Paula spune:

    Eu sunt pensionara pe caz de invaliditate revizuibil. Cu grad de handicap definitiv, pot să-mi retrag și eu banii de la pilonul 2?multumesc.

  • margareta5161 spune:

    A fost dat o lege cativa ani inainte ca din cotizatia la pensii o parte o sa fie pus la pilonul II. Intrebarea cine se ocupa cu transferarea sumei si la ce institut?,nu am primit pana acum nici o instiintare ce suma avem la pilonul II.

  • Egmond spune:

    Ma conditionezi pe mine pe bani mei si munca mea in timp tu ca stat dai pensi speciale pe necontributivitate La cum cresc preturile si la momentul aparitiei legi si semnarii acordului am semnat avind unele obtiuni acum vi tu ca stat sa spui stop dupa ani in care tu te folosesti de bani . Nu ai bani sa platesti pensiile nesimtite ale celor ce au iesit la 40 si ceva de ani cu pensi nesimtite si nemeritare ? Muncesc ani grei in mizerie in care tu ca stat ai ichis ochi la taierea grupelor de munca cu toate ca multi au lucrat inca ani in acelasi loc si conditii prelungind perioada petrecuta in cimpul munci multi acumulind boli profesionale cu care se lupta sa supravietuiasca si au costuri mari cu medicatia . Sa nu uitati ca situatia de acum se datoreaza la toti care au permis sa se distruga locurile de munca si au pus economia la pamint iar milioane de romani care probabil nu plecau sint departe de cei tragi si contribuie la pibul altor state in timp ce noi ne zbatem in saracie ,mizerie .

  • Brasoveanu Augusta spune:

    Care sunt condițiile pentru restituire și cum se procedează?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3