New Profesional Consult 930 x 122

euroins

Cel mai mare vânzător RCA, anunț important pentru toți șoferii!

Cel mai mare vânzător RCA, anunț important pentru toți șoferii!

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Conform noilor reguli aplicabile asigurărilor RCA și intrate în vigoare încă de anul trecut, prețul final plătit de șofer poate fi diferit, în funcție de canalul de distribuție, adică de locul din care a fost cumpărată polița.

Cu cât cheltuiala de vânzare este mai mică, cu atât prețul final ar trebui să fie mai mic.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

În acest context, ultimul mesaj transmis de Euroins, lider de piață, partenerilor, ar trebui să fie citit ca o viitoare reducere de preț, anunță Economica.net.

Euroins, cel mai mare jucător de pe piața RCA din România, și-a anunțat partenerii brokeri că va opera o ajustare în jos a comisioanelor plătite pentru vânzarea de RCA.

Concret, arată mesajul trimis distribuitorilor, comisionul va fi de 10% pentru toate categoriile de RCA, 0% pentru asigurații cu risc ridicat repartizați prin BAAR (în general camioane) și 10% pentru polițele care includ și clauza de decontare directă.

Comisoanele scad astfel cu cel puțin 3 puncte procentuale de la 13% cât oferea Euroins cel puțin brokerilor mari.

În lumina noii legislații RCA, dacă Euroins nu va opera modificări în ceea ce privește prima netă (tariful stabilit de societate fără a fi luate în calcul cheltuielile de vânzare) ar trebui să asistăm și la o reducere a prețului RCA corespunzătoare reducerii cheltuielilor de distribuție.

Din mesajul transmis brokerilor nu reiese că Euroins ar mai plăti comisioane suplimentare intermediarilor care aduc un anumit tip de portofoliu (asigurări facultative), ceea ce înseamnă că reducerea ar trebui să fie chiar mai importantă.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3