New Profesional Consult 930 x 122

copii

Centrul de reeducare pentru minorii infractori se mută

Consiliul Județean Argeș a aprobat înființarea unui Centru de zi pentru orientarea, supravegherea şi sprijinirea reintegrării sociale a copilului care săvârşeşte fapte penale şi nu răspunde penal.

Citiți și: Dramele prin care au trecut acești părinți!

Altfel spus, un Centru de reeducare pentru minorii infractori.

Acesta funcționează în cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate „Sf. Constantin și Elena” din Pitești și are sediul pe strada Plopilor din Pitești.

Citiți și: Pitești. Dosar penal pentru trei puștani! Acuzații deosebit de grave

Pentru a face economii, în contextul creșterii prețurilor la energie și carburanți, mai ales, Consiliul Județean a decis să schimbe sediul acestui centru. Practic, acesta va fi mutat de pe strada Plopilor în aceeași incintă cu Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate „Sf. Constantin și Elena”, dar care are sediul pe strada Gheorghe Lazăr din Pitești (zona Bazarului).

Centrul de zi pentru orientarea, supravegherea şi sprijinirea reintegrării sociale a copilului care săvârşeşte fapte penale şi nu răspunde penal acordă servicii minorilor cu comportament deviant/ minorilor care, înaintea împlinirii vârstei de 14 ani, au săvârşit o faptă penală şi nu răspund penal, având ca scop prevenirea situațiilor ce conduc la săvârșirea/repetarea de infracțiuni, recuperarea și reabilitarea copiilor care încalcă norme și valori, prezentând un pericol social pentru comunitate, precum și prevenirea instituționalizării într-un serviciu rezidențial specializat și menținerea în familie a copilului care a încălcat legea penală, asigurând în același timp suportul necesar pentru reeducare, supraveghere și reintegrare în societate.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90