EcoMoto 930×122

ansamblu imobiliar

Cine construiește mega ansamblu REZIDENȚIAL, cu zeci de case în Pitești

Update, 28 martie, ora 15:58

Proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru „Construire ansamblu imobile cu funcțiunea de locuințe colective” pe un teren în suprafață de 9.756 mp, teren aflat pe strada Dumitru Brătianu, nr.28, a fost votat în unanimitate de către consilierii locali.

Citiți și: Pitești. Ce se va întâmpla pe strada ,,bogătașilor”! S-a decis!

Știrea inițială, 27 martie, ora 19:18 – Pitești. „Tun” imobiliar în apropierea Stadionului „Nicolae Dobrin”

Un ansamblu rezidențial ar urma să fie realizat în zona Tancodrom Pitești, în apropierea Stadionului „Nicolae Dobrin”. Este o zonă din ce în ce mai vânată de investitorii imobiliari.

Citiți și: Lovitură de teatru cu privire la clădirea Poștei vechi din centrul Piteștiului

În acest sens, în ședința de mâine, 28 martie, a Consiliului Local Pitești, va fi supus votului consilierilor un proiect privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru „Construire ansamblu imobile cu funcțiunea de locuințe colective” pe un teren în suprafață de 9.756 mp, teren aflat pe strada Dumitru Brătianu, nr.28.

În faza actuală, proiectul prevede amenajarea a 3 clădiri cu un total de 168 unități de locuire, cu un regim de înălțime S+P+2E.

Parcarea de reședință se va realiza în interiorul proprietății. Se propune amenajarea a 188 de locuri de parcare (56 la subsolul clădirilor, restul suprateran), din care 3 sunt pentru spațiul comercial, conform proiectului de hotărâre.

Platformele de colectare selectivă a deșeurilor vor fi amplasate la 10 metri de ferestrele spațiilor de locuit.

De asemenea, pe 20% din totalul terenului ar urma să fie amenajat spațiu verde, inclusiv un loc de joacă împrejmuit.

Cine vrea să facă ansamblul imobiliar

Proiectul este inițiat de firma Bomax Imobiliare.

Potrivit celor mai recente date oficiale disponibile pe listafirme.ro, Bomax Imobiliare S.R.L are doi asociați: Victor Florin (Bobi) Marinescu – 50%, și firma Max Invest Concept S.R.L – 50%.

Însă, conform surselor ePitești, la ultima ședință a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, în calitate de reprezentant al Bomax Imobiliare, ar fi venit un alt afacerist. Acesta ar fi precizat, mai spun sursele noastre, că deține firma și că Bobi Marinescu nu ar mai fi parte din proiect.

Proiect controversat, greu de avizat

Aleșii piteșteni nu sunt străini de acest proiect imobiliar. Pe parcursul anului trecut, Bobi Marinescu a încercat în repetate rânduri să îi convingă pe consilieri să îl lase să dea „tunul” imobiliar. Însă, tot în repetate rânduri, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a avizat negativ documentația pentru PUD-ul proiectului.

ePitești a scris la momentul respectiv despre subiect. Informații despre ce presupunea inițial proiectul, AICI și AICI.

De precizat că spre sfârșitul lui 2022, documentația pentru Planul Urbanistic de Detaliu a fost avizată favorabil.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

11 comentarii

  • Andrei spune:

    Ați reușit sa blocați și tancodromul cu blocuri la fel ca Gavana. Cum ies 3-4 sute de mașini de acolo ca mai sunt 5 blocuri 3 făcute și 2 in construcție tot pe str aia. Rusine domn Primar pe strada dumneavoastră nu ați dat voie sa facă bloc dar pe alte străzi unde stau prostii merge.

  • Mihai spune:

    Obligatoriu este un loc de parcare pt fiecare Ap dar in ziua de astăzi toate familiile au 2-3 mașini așa ca la 160 Ap vor fi 300-400 mașini plus vizitatori. Va bateți joc și de zona asta la fel ca in Gavana. Oamenii au dat între 150€-200€ pe teren pt zona și niște hoti șpăgari distrug tot. Nu se va termina corupția din țara asta niciodată

  • Anonim spune:

    Se extind excrocheriile noului primar cu viteza luminii!!!!!

  • Rudolph Leopold spune:

    Serpăria de la Cluj…..

  • Cetatean nemultumit spune:

    Votați PSD și să-i felicitați pe primar și pe toți prin comentarii, la vot să stați în casă că e greu să pui ștampila pe altcineva.
    De 30 și ceva de ani aceeași mizerie
    Râs de oraș și oameni la fel, dormiți în continuare

  • Costel spune:

    Foarte frumos,urmas al lui Pendiuc,Ionica …!

  • Marius spune:

    Prostii plătesc 200€ pe mp teren sa-și facă casa și vin niște hoti sa facă blocuri lângă case. De ce nu l-ați lăsat și pe Prepelita sa facă un P+2 la 3 case distanță de casa domnului Primar ca nu a dat șpaga care trebuie sau aglomera strada cu 9 Ap și ăștia nu aglomerează cu 165. Toate in viața se plătesc.

  • Ion ion spune:

    Nu este totuși f clar, 3 blocuri S+P +2E nu au cim sa însumeze 168 de apartamente… Ceva lipsește din această ecuație (de altfel,. complicată).

  • Daca tot sunteți așa cu avânt în construcții, bănuiesc că urmează și școala, grădiniță, creșă, spital în Tancodrom, spatii verzi… Nu a învățat nimeni nimic din greșelile făcute de alți „mari dezvoltatori” ( ex: Nedelea Iulian). Și dacă tot îmi spun supărarea aici, poate va mai ocupați și de câinii fără stăpân sau cu stăpân care nu are grija de ei ( Dl profesor din Dumitru Brătianu). Din păcate zona tancodrom este echivalentul Lacului Morii din B

  • Anca Lupu spune:

    Din pacate zona o sa se aglomereze foarte rau ! Se pare ca dl primar nu se gandește mai degrabă sa faca un spațiu de joaca pt copii in zona, mai bine facem blocuri ! Sunt sute de copii pe strazile acestea si nu au un loc unde sa stea in siguranta ! Rusine si pacat ca nimeni nu se gandeste la noi cetatenii!!

  • Cătălin spune:

    L-am văzut, personal, pe Dl. Primar in locul respectiv, în vreo 2 ocazii. Nu ar trebui să ne mire dacă cumva ar avea un interes „ascuns”. Zona este deja foarte aglomerată (asta și datorită faptului că f multi locatari își parchează autoturismele pe stradă și trotuar, deși există semne de circulație ce interzic aceste aspecte – aviz poliția locală), existând o singură variantă de ieșire…prin Calea Drăgășani (asemeni amărâților de la Colectiv)…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3