NOR CURIER 930X122

libera

CINE NU DĂ LIBER IA AMENDĂ

Cine nu dă liber ia amendă.

Citiți și: Anunț important privind plata pensiilor în decembrie!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş atrage atenţia că ziua de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române – este declarată zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează şi că legea care prevede acest aspect a fost publicată in Monitorul Oficial nr. 808 din 13 octombrie 2016.

Nerespectarea acestor prevederi legale constituie contravenţie. În acest sens, inspectorii de muncă cu atribuţii în domeniul relaţiilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş pot aplica sancţiuni angajatorilor sub formă de amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

Citiți și: Important! Aceste perioade vor constitui vechime în muncă!

În unităţile sanitare şi de alimentaţie publică se pot stabili programe de lucru adecvate în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, a aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate.

Acestor categorii de salariaţi care prestează activitate într-una din aceste zile li se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă din motive justificate nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază ca soluţie alternativă de un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90