NOR CURIER 930X122

COD RUTIER

Codul Rutier: Ce-i așteaptă pe șoferii „șmecheri”

Codul Rutier: Ce-i așteaptă pe șoferii „șmecheri”

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Atunci când îți achiziționezi o mașină sau, pur și simplu, îți dorești ceva nou, este posibil să îți achizionezi tot felul de gadgeturi pentru autoturismul tău, însă nu toate pot fi omologate și acceptate de către Poliție.

Ba chiar, mai mult decât atât, instalarea unor dispozitive neomologate te poate costa o amendă destul de mare.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Printre ”îmbunătățirile” aduse unei mașini se poate număra și un set de lumini speciale roșii și albastre. Iar dacă la acestea se adaugă și o sirenă, mașinile ar putea induce în eroare alți șoferi aflați în trafic și ar putea fi confundate cu cele ale autorităților.

Așadar, acest lucru este complet interzis, iar șoferii care vor fi prinși cu aceste ”gadgeturi” vor fi sancționați cu o amendă de 2.900 de lei, conform proiectului de nou Cod Rutier.

În cazul în care conducătorii auto care dețin un asemenea dispozitiv luminos se și recomandă ca polițiști în fața oamenilor legii atunci se adaugă la amendă și un dosar penal.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90