930 x122 grota rece

Arges

Codul Rutier: Ce se întâmplă cu punctul de amendă!

Codul Rutier: Ce se întâmplă cu punctul de amendă!

Citiți și: A nins în Argeș!

Șoferii care încalcă legea ar putea să plătească amenzi mai mari începând de anul viitor, pentru că valoarea punctului de amendă ar putea să crească dacă politicienii nu iau hotărârea înghețării acestuia în cel mai scurt timp.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2023, punctul de amendă ar putea ajunge de la 145 de lei, la 300 de lei, conform România TV.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

În prezent, Codul Rutier prevede că punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie.

Conform OUG nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1202 din 18 decembrie 2021, punctul de amendă a fost îngheţat la nivelul de 145 de lei. Însă, în lipsa unor modificări, această valoare urmează să expire la data de 31 decembrie 2022.

Majorarea punctului de amendă vine în contextul în care s-a anunțat creșterea salariului minim pe economie brut la valoarea de 3.000 de lei.

Legea prevede un termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal constatator, în care amenda poate fi plătită la 50% din cuantumul ei.

Foto: Descriptiv, Arhivă/ePitești.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90