Donaris 930 x 122

COD RUTIER

Codul Rutier se schimbă din nou!

Codul Rutier s-ar putea schimba din nou, potrivit unui proiect de lege ce va ajunge curând la votul decisiv al deputaților, scrie avocatnet.ro.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Cele mai importante schimbări pe care aleșii neamului le doresc pentru îmblânzirea Codului Rutier sunt:

– eliminarea unei fapte încadrate la comportament agresiv. Este vorba despre deplasarea succesivă de pe o bandă de circulaţie pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens.

– suspendarea permisului auto se va prelungi cu încă 30 de zile atunci când șoferul încalcă anumite reguli de circulație într-un termen mai scurt, de doar trei luni, față de șase luni, așa cum este în prezent

Citiți și: Lovitură năucitoare! Amenzi mărite, iar firmele plătesc amenda întreagă!

– reducerea la cerere, la o treime a perioadei de suspendare a permisului pentru conducătorii auto care nu sunt începători și care trec de un test de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie

– reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere pentru cei ce sunt sancționați pentru depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe un drum, chiar dacă acum acest lucru nu e permis.

– reintroducerea posibilității de suprapunere a perioadelor de suspendare

– eliberarea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere cu drept de circulaţie pentru cei prinși depășind viteza maximă cu mai mult de 70 km/h

– eliminarea amenzii de 1.000 de lei pentru șoferii care au geamurile din spate sau luneta murdare. Potrivit proiectului, doar parbrizul și geamurile laterale din față ale autovehiculului trebuie menținute perfect curate.

Astfel o parte dintre măsurile prevăzute în ordonanța de urgență nr 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care au intrat în vigoare în luna februarie a acestui an, urmează să fie modificate sau chiar să dispară.

Reamintim că, modificările aduse Codului Rutier la începutul anului stabileau noi sancțiuni pentru mai multe abateri de la legislaţia rutieră, dar și pentru șoferii care adoptă un comportament agresiv la volan. Detalii, aici – Noi sancțiuni pentru șoferi. Amenzile ajung și la 2900 de lei

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90