930X122 MAIA

motorină

Combustibil GRATUIT pentru acești șoferi

Combustibil GRATUIT pentru acești șoferi

Citiți și: Schimbare majoră în transportul public!

O anumită categorie de români poate beneficia de suma de 1.500 de lei pentru motorină, ca un sprijin de la stat, conform Newsweek.ro.

Este vorba despre persoanele cu dizabilități, care vor primi carduri electronice de carburant pentru transport.

Citiți și: Îngrijorător ce se va întâmpla cu șoferii

Persoanele cu dizabilități vor primi carduri electronice de carburant pentru transport.

Suma alocată anual pentru alimentarea cu carburant este de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav și 750 lei pentru cele cu handicap accentuat.

Prin hotărârea de Guvern, se reglementează modalitatea de decontare a carburantului și acordarea bonurilor de carburant, atât pe suport hârtie cât și electronic.

Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de motorină se adaugă celorlalte metode alternative, cum ar fi bonurile de carburant pe suport hârtie și decontarea bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea vehiculelor electrice, cu condiția ca autoturismul să fie în proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoțitorului.

Cum se poate obține gratuit motorină de 1.500 de lei Completarea și depunerea cererii

O altă metodă pentru persoanele care nu dețin autoturisme sunt biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul.

Combustibil GRATUIT pentru acești șoferi

Pentru a beneficia de aceste ajutoare, trebuie să fie depusă o cerere scrisă, care poate fi transmisă electronic sau la registratura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) de către persoana cu dizabilitate sau de către oricare dintre următoarele persoane:

– reprezentantul legal,

– asistentul personal,

– asistentul personal profesionist sau însoțitorul,

– părintele,

– tutorele,

– asistentul maternal,

– persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, în baza unei măsuri de protecție socială.

„Am fost informați de Autoritatea Națională pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități despre faptul că achiziționarea cardurilor de carburant privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap va putea fi efectuată după obținerea de către unitățile emitente a unei autorizații de funcționare specifică, autorizată de Ministerul de Finanțe”, se arată într-un răspuns oficial.

Foto: Descriptiv/dailybusiness.ro

Eurial 555 x222
eurial 570×90