EcoMoto 930×122

tofan chirita primaria pitesti

Comisia de Circulație, prin semnăturile lui Tofan și Chiriță, ia la ”mișto” piteștenii

Comisia de Circulație, prin semnăturile lui Tofan și Chiriță, ia la ”mișto” piteștenii.

Cu largul concurs al viceprimarului Gelu Tofan (foto 1), respectiv a Directorului Executiv din cadrul Direcţiei Tehnice – Iulian Chiriţă (foto 2), o propunere de modificare în traficul din Piteşti a fost respinsă de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Pitești. Explicaţii, după cum veţi vedea, lipsă.

SOLUȚII

Concret, este vorba despre propunerea unui şofer nemulţumit de cum se circulă pe strada Smeurei către intersecţia cu strada Armand Călinescu (Detalii, AICI – Propunere către Poliția Rutieră Argeș pentru fluidizarea traficului spre centrul Piteştiului*).

Propunerea respectivă a ajuns în atenţia Comisiei de Circulaţie trimisă de Poliția Argeș (trebuia invers de fapt!), iar în urma unei şedinţe care a avut loc la data de 9.02.2021, la punctul 28 de pe ordinea de zi, aceasta a primit aviz negativ.

RĂSPUNS

În răspunsul formulat de Direcţia Tehnică la data de 13 octombrie a.c., nu există nicio explicaţie cu privire la motivele pentru care propunerea a fost respinsă (FOTO).

 

 

 

NEMULȚUMIRE

La insistențele piteșteanului nemulțumit de răspunsul primit de la Primărie și semnat de aceste două eminențe cenușii în ale traficului, și anume Gelu Tofan și Iulian Chiriță, acesta le-a cerut motive întemaiate și argumentate privind ”avizul negativ”. Instituția (Primăria Pitești) revine cu un răspuns uluitor:

Propunerea de modificare a primit aviz negativ, cu precizarea că din comisie fac parte şi specialişti din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti – Biroul Rutier şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie – Serviciul Rutier(FOTO).

 

 

NOI PROBLEME SAU SOLUȚII

În primul rând Primăria Pitești prin Comisia de Circulație trebuie să vină cu alte idei, soluții pentru traficul din ce în ce mai aglomerat din Pitești. Un exemplu concret sunt noile sensuri unice din Găvana. Încercăm, vedem dacă merge, dacă nu, revenim. Facem studii de trafic, cum fac și alții, nu inventăm noi apa caldă! Într-un cuvânt FACEM CEVA PALPABIL!

Primăria „se spală pe mâini”, așadar, prin răspunsul oferit!

Este evident că nimeni nu deţine adevărul absolut cu privire la această situaţie. Propunerea piteşteanului poate fi benefică sau, dimpotrivă, ar duce la o îngreunare şi mai mare a traficului în zona menţionată.

Fix aceste lămuriri din partea specialiştilor de la Poliția Rutieră Argeș erau necesare pentru a limpezi lucrurile. Primăria Pitești nici măcar nu s-a sinchisit să transmită către Poliție cererea omului sau altă soluție pentru acea intersecție aglomerată.

Pentru a înţelege exact cum trebuie procedat în astfel de situații, vă explicăm cum trebuie făcut:

– cetățeanul X face o cerere cu o solicitare către Primăria Pitești pentru a fi discutată în cadrul Comisiei de Circulație. După ce se analizează în Comisia de Circulație merge la Poliție spre aprobare, Comisia neavând rol DECISIV, doar poate PROPUNE!

SEMNĂTURI ”LA MIȘTO!”

Vicele Gelu Tofan a semnat, cum se spune, „la mișto”. La fel şi directorul D.T., Iulian Chiriţă, trimițănd piteșteanul nostru insistent „la plimbare”.

Domnii cu pricina uită că sunt plătiți din bani publici, banii piteștenilor plătitori de taxe și impozite și se comportă precum vătafii!

Domnule primar Gentea, dvs. ce părere aveți?

Considerăm că un factor decizional responsabil ar fi trebuit să trimită documentul pentru elaborarea unui răspuns clar către Poliție, care să nu lase loc de interpretări.

Este atât de simplu: propunerea (FOTO) nu a fost aprobată fiindcă, iată, soluţia dvs. ar duce la blocaje şi mai mari, cu menţiuni concrete unde s-ar produce efectele.

 

Răspunsul oficial a fost unul expeditiv.

Ca să concluzionăm, apreciem că avem cititori implicaţi în acest gen de probleme, iar unii dintre ei au oferit explicaţii pe acest subiect la secţiunea de comentarii. Desigur, ei nu sunt specialişti şi nici factori decizionali în Piteşti, însă uneori dau dovadă de mai multă implicare decât cei care chiar sunt obligaţi prin funcţie să participe activ la rezolvarea problemelor municipiului.

Așteptăm răspusuri sau soluții de la oameni competenți! Domnule primar Gentea, domnule Marian Badea (șeful Poliției Argeș) – aveți cuvântul!

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Nico spune:

    Astia sunt specialistii care au facut haos in Gavana?

  • Arsene florin spune:

    Deja au făcut prea mult sa răspundă. Cred ca au obosit.
    Eu am avut parte de situații în care am primit de la autorități răspunsuri de genul : „nu e de competenta noastră” și atât. În loc sa te îndrume unde trebuie. La situații când vin autoritățile sa te întrebe ceva, sa le răspundem și noi ca nu e de competenta noastră sau sa ne doare undeva și pe noi de ei.

    Legat strict de ce articol, știu intersecția, ajung rar sa cobor din Trivale pe acolo ca deobicei cobor pe Eroilor, dar ma bag la tupeu peste linia continua în față ca altfel nu am cum.

    Spor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90