fluidizare trafic

Propunere către Poliția Rutieră Argeș pentru fluidizarea traficului spre centrul Piteştiului

Propunere către Poliția Rutieră pentru fluidizarea traficului spre centrul Piteştiului.

Citiți și: Piteşti: Schimbări majore în circulaţia rutieră. Ce a decis astăzi Comisia de circulaţie

Ne-a scris un piteștean care acum câteva luni a trimis o petiție către Poliția Argeș (pe e-mail), însă, nu ar fi primit niciun răspuns. Acesta nu s-a lăsat descurajat și a luat legătura cu redacția ePitești pentru a încerca să rezolve, după parerea sa, aglomerația care se formezează deseori în zona respectivă și desele accidente care se întâmplă acolo.

„În speranţa fluidizării traficului de pe strada Smeurei şi intersecţia cu str. Armand Călinescu (coborârea de la Jandarmerie), vă ataşez o prezentare legată de cum se pot face marcajele pentru a nu se mai forma coloane sau pentru a nu se mai încălca regulile de circulaţie (FOTO).”

Citiți și: Video: Bradul era să-i strivească în maşină

 

 

„Consider că merită analizată de autorităţile locale:

– Banda 1 de coborâre, când se ajunge jos la primul semafor (cel din dreptul bisericii Sf Ioan Botezătorul), te obligă să faci dreapta, iar banda 2 se bifurcă în 3 benzi către înainte (2, 3 şi 4).

– Problema majoră este blocarea în permanenţă a benzii 2 de coborâre (cea de lângă axul drumului), până deasupra Jandarmeriei, în timp ce bandă 1 este goală. Acest blocaj apare pentru că, dacă 3 mașini se încolonează pe banda 2 la semafor. Următoarele nu pot intra pe benzile 3 și 4 întrucât ar depăși linia continuă de pe contrasens exact unde se face bifurcaţia.

Mulți șoferi aleg să coboare pe banda 1 până la semafor și „taie” fața celor de pe banda 2 când se face verde, pentru a merge în față și apare mereu riscul de accidente.

De asemenea, mulți care pleacă la semafor de pe banda 2, aleg la cea de-a doua intersecție semaforizată să facă stânga, deși ei sunt încadraţi pe bandă de înainte acolo.

REZOLVAREA PROBLEMEI

Rezolvarea ar fi ca banda 1, când se ajunge la primul semafor, să continue către înainte (pe actuală bandă 2 din intersecție), lăsând totodată o bretea de încadrare pe intermitenţă la dreapta, iar banda 2 de coborâre, să se bifurce înainte de intersecție în benzile 3 și 4 către înainte.

În felul acesta, cei care coboară pe banda 1 pot merge înainte și la dreapta, iar cei care coboară pe banda 2, vor putea merge înainte în prima intersecție ca apoi, la a doua intersecție să facă stânga.

Consider că este o soluție simplă, fără costuri și care ar rezolva multe probleme.

Menționez de asemenea, că în situația actuală, bandă 1 rămâne în general goală, pentru că sunt foarte puține vehicule care fac dreapta la semafor. Cu exceptia Autobuzului 8, acolo fac dreapta decât auto care se deplasează pe strada Armand Călinescu – până la MUZEU, toţi ceilalţi care vin din zona Trivale coborând pe strada TEILOR.

P.S. Menţionez că am facut o adresă pe mail acum mai bine de 6 luni către Poliţia Rutieră Piteşti, însă nu am primit niciun răspuns.”

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

5 comentarii

 • David spune:

  Apreciez, dar fluidizarea s ar face cu prioritizarea fluxului principal de trafic.
  Ceea ce a propus va duce la blocaje si mai mari pe Aurorei, Ana Ipatescu si Victoriei. Iesirea din Ana Ipatescu in Maternitatii este un cosmar de neinteles care afecteaza in special fluxul din IC Bratianu / Calea Bucuresti.
  Practic, in momentul de fata nu inteleg de ce nu se schimba sensul pe Ana Ipatescu sau chiar transformarea in zona pietonala/parcare.
  Ideal ar fi prioritizarea fluxurilor principale prin pasaje supraterane si subterane, dar asta poate dura zeci de ani.
  Pana atunci se poate gandi o solitie simpla, doar prin stabilirea clara a fluxurilor principale si incercarea de prioritizare fara a mai fi obstructionate de strazi secundare.
  Deasemeni, devierea traficului intr-o viitoare centura tip inel in jurul Pitestiului ar rezolva o buna parte din ambuteiajele actuale.

 • Bogdan spune:

  Strada Ana Ipătescu trebuia de mult transformată în zonă pietonală, cum zice și domnul David, mai sus.

 • Costel spune:

  O propunere bună, mereu se baga cei de pe banda 1 peste cei de așteaptă pe banda 2 la semafor pe linia continua. La dreapta oricum nu știi dacă se baga mai mult de 20 de mașini pe ora.

  Acolo se pot lua permise câte 4-5 permise la fiecare 15 minute. ( depășire coloana și linie continua.)

 • Costi Marin spune:

  Și la intersecția Teilor cu Smeurei, în față la Bijuteria Teilor,trebuie sens giratoriu sau semafor.

 • Mihai spune:

  A fost propusa inversarea sensului unic pe str Ana Ipatescu(prounere trimisa pe mail in acum cativa ani) insa raspunsul politiei a fost ca locatarii nu sunt de acord cu aceasta schimbare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441