EcoMoto 930×122

fluidizare trafic

Oficial. Interdicție în Pitești pentru școlile de șoferi

Update: 25 ianuarie, ora 16:10: Oficial. Interdicție în Pitești pentru școlile de șoferi

Citiți și: Gentea și-a depus candidatura oficial! Mînzînă i-a fost alături!

În ședința de azi a Consiliului Local Pitești a fost adoptat și un proiect care să reglementeze decizia Comisiei de Circulație.

Astfel, a fost adoptată interdicția de circulație a mașinilor ce aparțin școlilor de șoferi, în intervalele orare 07:30 – 09:00 și 15.30 – 17.00. Este valabil de luni – vineri, în Pitești. Excepție fac perioadele vacanțelor școlare

Citiți și: Cerință absurdă: Vrea desființarea unui loc de joacă! „Ne-au înnebunit copiii!” Video

Știrea inițială, 23 ianuarie, 11:43: Pitești. Decizie crucială pentru fluidizarea traficului infernal din oraș

Comisia de Circulație Pitești se va întruni astăzi, 23.01.2024, într-o ședință, pentru a analiza și soluționa propunerea aflată pe ordinea de zi.

Citește și: Pitești. Accident cu victimă lângă Bazin

Este vorba despre interdicția de circulație a mașinilor ce aparțin școlilor de șoferi, în intervalele orare 07:30 – 09:00 și 15.30 – 17.00, de luni – vineri, pe anumite tronsoane circulate intens în Pitești.

Măsura vine ca urmare a numeroaselor sesizări și reclamații ale cetățenilor cu privire la aglomerația care se formează pe arterele Municipiului.

Iată propunerea:

,,Primăria Municipiului Pitești urmărește asigurarea fluidizării traficului pe drumurile publice precum și diminuarea cauzelor ce duc la perturbarea circulației autovehiculelor și a pietonilor.

Având în vedere numeroasele sesizări și reclamații ale cetățenilor, referitoare la aglomerația care se formează pe arterele municipiului, aglomerație influențată în mare măsură și de prezența în trafic a autovehiculelor aparținând școlilor de șoferi care în pregătirea candidaților pentru proba practică circulă de cele mai multe ori foarte lent ori execută manevre cu încetineală, au fost stabilite prin HCL nr. 247/12.07.2018 interdicții cu privire la accesul acestor autovehicule pe străzile Banat, Dumbravei, Armand Călinescu, Egalității, Maior Șonțu, I.C. Brătianu și  Republicii pe tronsonul cuprins între fosta clădire CEZ și intersecția cu str. Maternității.

Cu toate acestea, se constată în continuare că se formează ambuteiaje la orele cu trafic intens, provocate în special din cauza autovehiculelor de școală de șoferi. În acest context, se propune introducerea unor intervale orare, respectiv 0730-0900 și 1530-1700, în care se interzice școlilor de șoferi să pregătească candidații la proba practică pentru obținerea carnetului de conducere pentru categoria B, pe arterele de circulație din municipiul Pitești, cu excepția perioadelor vacanțelor școlare când traficul auto este mai relaxat.

Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș – Serviciul Rutier, în adresa nr. 529329/20.11.2023, înregistrată la Primăria Municipiului Pitești sub nr. 70047/29.11.2023, în vederea descongestionării traficului auto în municipiu, consideră necesară introducerea unor restricții privind desfășurarea activităților de învățare a conducerii  unui autovehicul pentru obținerea permisului de conducere, în intervalul orar 0730-0900 și 1530-1700 cu excepția perioadelor de vacanțe școlare;”, este propunerea ce va fi votată astăzi.

Reamintim că primarul Cristian Gentea a discutat despre această măsură într-o întâlnire dintre reprezentanții administrației locale și președinții asociațiilor de locatari din Războieni și Banatului, la care un reporter ePitești a fost prezent.

Pitești. Decizie crucială pentru fluidizarea traficului infernal din oraș

Precizările edilului pe marginea proiectului, AICI.

De asemenea, detalii suplimentare despre proiect puteți re (citi) AICI.

Foto: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

8 comentarii

  • Ion spune:

    Decizie foarte înțeleaptă în al 100-lea ceas ! ” Cum de si-or fi dat seama totuși autoritățile!?

  • pitestean spune:

    acum toti se incoloneaza intre cel doua giratorii din capetele strazii Nicolae Dobrin, in Razboieni si Trivele la unitatea militara,si-au facut treaseu in exclusivitate,non stop.

  • Dragos spune:

    Se circulă infernal in oraș de ceva vreme, și cei ce trebuie să facă ceva nu fac, adică Primarul, consilierii plătiți cu bani grei, și normal cei din Poliție.
    Probabil nu știu, sunt depasiti și cred că nici nu vor să gestioneze acest oraș f.aglomerat, soluții se pot găsi, dar trebuie sa și vrei.
    Fac tot felul de adunări peste adunări, se fac că, caută soluții și nimic.
    Milioane de euro plătite firmelor agreate de Primărie băgate in SEMAFOARE și Giratorii aiurea.
    Zic să îl votam pe Primar iasasi că mai sunt SEMAFOARE de montat, poate intrăm în Cartea Recordurilor
    Bataie de joc pe banii contribuabililor !!!

  • Alexandru spune:

    Decizie luata pt bugetari. Atunci ies ei de la munca. Marea aglomeratie e după 16 30 spre 18. Sa vedeti acum aglomeratie la orele 17 cand o sa iasa toate masinile de scoala pe traseu.

  • Minca Marian spune:

    decat sa comentati toate bazaconiile pe aici ar trebui sa mergeti cu autobuzul care este un mijloc elegant si sigur aveți fiecare membrul la familiei cate o masina va deplasati si la wc cu ea .de unde aratea locuri de parcare pentru masini asa ca mai puneti mana si mai mergeti si pe jos .dimineata la intrarea in toate scolile coada de masini parca am fii la iesirea din tara .la pranz la fel evident prinarul este de vina nu a introdus taxi zburator in orasul Pitești despre masinile școlilor asa este dar trebuie sa tinem cont de un lucrul candidați dau examen incepand cu ora 8 .asa ca hai sa mai facem si sport ca este benefic la sanatate

  • Ivona spune:

    Aia am zis și eu: „Bravo mă, fix după 17:00 când ieșim majoritatea de la serviciu, (au gândit-o 🤔 mult 🤦‍♀️) când oricum suntem blocați de semafoarele vieții 😭!

  • Ivona spune:

    La ora aceea se iese atât de la școală cu after și ies mulți de la serviciu! O să fie foarte aglomerat…! Drumuri bune!

  • Vasile spune:

    eu sint din bucuresti, unde este moartea dpdv trafic si periodic ajung prin pitesti cu treburi. si sint uimit cum un oras mic ca pitestiul este atat de prost gestionat dpdv trafic. pare ca este un oras administrat de oameni cu probleme speciale, ca sa nu zic altfel.
    si inca ceva, n-am vazut atatea semafoare ca in pitesti pe nicaieri. nu inteleg rostul lor, nu fac decat sa incetineasca traficul si sa aglomereze si mai mult.
    iar intrarea in oras pe la supernova p-acolo e moartea la anumite ore. nici in bucuresti nu stai atat ca sa intri. nu stiu ce primar aveti, dar musai trebuie schimbat.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90