EcoMoto 930×122

comisia de circulație

Comisia de circulaţie din Piteşti, alte 7 propuneri respinse!

Primăria Municipiului Pitești anunță că, în ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale, organizată miercuri, 20 aprilie 2022, au fost discutate şi s-au luat decizii pentru nu mai puţin de 22 de propuneri de modificări în trafic.

Citiți și: O nouă schimbare în traficul din Pitești, avizată de Comisia de circulație

Dintre acestea, 7 au fost respinse, la care se adaugă o a 8-a despre care v-am informat în cursul zilei de ieri („celebra” propunere de la VIVO Piteşti).

În detaliu, iată ce a decis Comisia de Circulaţie

1. Instalarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni de pe carosabilul străzii Pătrașcu Vodă din dreptul accesului în curtea Liceului „Dinu Lipatti”, cu precizarea că, în prezent, trecerea respectivă este denivelată – Se avizează cu aducerea străzii la starea inițială.

Citiți și: Pitești. Comisia de Circulație, măsură pentru evitarea accidentelor

2. Amplasarea a două limitatoare de viteză pe strada Sublocotenent Romeo Tuță – se respinge.

3. Analizarea montării unui indicator rutier cu semnificația ”Obligatoriu la dreapta” pentru autovehiculele care circulă pe str. Victoriei la intersecția cu str. Maternității, aceștia putând întoarce în sesul giratoriu de la Centrul de Diagnostic și Tratament – se avizează.

4. Trasarea de marcaje hașurate cu galben pe carosabilul str. Lânăriei, la intersecția cu str. Horea Cloșca și Crișan (la ieșirea dinspre Piața Prundu) pentru a evita blocarea circulației în momentul când autovehiculele așteaptă la barieră – se avizează.

5. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Constantin Dudescu, în spatele blocului CFR – Se respinge.

6. Instituirea sensului unic de circulație pe aleea carosabilă care face legătura între str. Dumbravei (pe lângă proprietatea nr. 18) și Bd. Republicii, cu circulație auto dinspre str. Dumbravei –  Se avizează.

7. Montarea de indicatoare de circulație cu semnificația ”Oprirea Interzisă” pe aleea carosabilă ce face legătura între str. Alunului și str. Carpenului, prin fața Grădiniței „Piticot Barbă Cot”, întrucât anumite tronsoane (de la grădiniță până la proprietatea nr. 50E și la ieșirea către strada Carpenului) sunt înguste și nu permit ciculația unui autovehicul de tonaj mai mare pe lângă vehiculele parcate – Se avizează.

8. Instituirea sensului unic de circulație pe str. Trandafirilor, cu circulația autovehiculelor dinspre str. General Eremia Grigorescu spre aleea carosabilă de acces la fosta pușcărie – Se respinge.

9. În adresa 20051/11.04.2022, se solicită avizul comisiei de circulație pentru aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului ”Construire 3 locuințe unifamiliale P-1E, împrejmuire teren, amenajare incintă”, situat în municipiul Pitești, str. Profesor Ion Angelescu, nr. 18, conform Certificatului de urbanism nr. 286/16.03.2022. Astfel, accesul auto la parcarea a două din cele trei locuințe se face prin intermediul unui drum de servitute care dă în str. Profesor Ion Angelescu. Cea de-a treia locuință are acces direct către carosabilul străzii Profesor Ion Angelescu – Se avizează.

10. Pentru strada Episcop Grigorie Leu, se propun următoarele:

– montarea de limitatoare de viteză;
– amplasarea de stâlpișori metalici pe toată lungimea trotuarului de pe partea stângă pe direcția de mers spre pădure;
– montarea de indicatoare de circulație cu semnificația ”Atenție copii”);

Se respinge.

11. În ședința din data de 03.02.2022 a fost aprobată amplasarea de indicatoare cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe carosabilul str. Făgăraș în zona Școlii Gimnaziale „Alexandru Davila”. Locatarii din zonă solicită ca la indicatoarele respective să se monteze plăcuțe adiționale cu mențiunea că în intervalul orar 22:00-07:00 se poate parca, ținând cont că în această perioadă nu se mai creează ambuteiaje și numărul de locuri de parcare din zonă este insuficient – Se avizează.

12. Se propune instituirea sensului unic de circulație pe Aleea Voinicilor cu circulație auto dinspre str. Bradului prin fața blocului 25A, continuând prin fața blocului ANL. De asemenea, să fie montat un indicator cu semnificația ”Cedează trecerea” pe Aleea Voinicilor la intersecția cu aleea care vine dinspre lateralul blocului ANL – Se avizează cu montarea de stâlpișori pe trotuarul aferent blocului 25A.

13. Se propune amplasarea de semafoare la intersecția str. Exercițiu cu Teilor, pentru fluidizarea circulației rutiere – Rămâne în analiză.

14. Amplasarea de indicatoare cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Alunului, la intersecția cu Bd. 1 Decembrie, care să acționeze în lateralul blocului M4 – Se avizează.

15. Amplasarea unei treceri pentru pietoni și a unui limitator de viteză pe carosabilul str. Eugen Lovinescu în dreptul blocului 75 – Analiză la fața locului.

16. Marcarea unei piste pentru biciclete în parcul Trivale pe aleea care coboară dinspre str. Trivale, din dreptul Palatului Copiilor, continuând paralel cu canalul și cu ieșire în zona Grotei – Se respinge.

17. În adresa 21574/19.04.2022, se solicită rediscutarea punctului nr. 1 de pe ordinea de zi a ședinței din data de 08.03.2022 pentru obținerea avizului comisiei de circulație pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal în vederea proiectului ”Construire complex comercial”, situat în municipiul Pitești, Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 180A și 180B, cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație. Astfel, accesul principal auto la parcarea complexului comercial înspre/dinspre Bd. Nicolae Bălcescu se propune a se face prin intermediul unui sens giratoriu –  Comisia solicită o analiză la fața locului.

18. Instituire de sens unic în zona Cercului Militar – Se respinge.

19. Montare indicatoare rutiere cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe Calea Craiovei, tronsonul cuprins între Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Argeș și str. Maria Teiuleanu – Se avizează cu panouri adiționale “Ridicare autovehicule”.

20. În adresa 21742/19.04.2022, se solicită avizul comisiei de circulație pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului ”Construire centru comercial, gospodărie de apă, împrejmuire, amenajare parcare, amenajare acces auto și pietonal, amplasare mijloace publicitare, montare post de transformare și organizare șantier”, situat în municipiul Pitești, Calea Craiovei, nr. 156, conform Certificatului de urbanism nr. 1058/31.08.2021. Astfel, conform planului anexat, la ieșirea autovehiculelor de pe proprietate, acestea vor face obligatoriu la dreapta spre Târgul Săptămânal – Se avizează.

21. Amplasarea unui indicator rutier cu semnificația ”Accesul interzis ”, cu panou cu semn adițional “Cu excepția riveranilor”, la intrarea pe str. Trivale (intersecția cu str. Dumbravei) – Se respinge.

Vă reamintim, cea de 22-a propunere (a 10-a pe listă), referitoare la modificarea traficului în zona VIVO Piteşti a fost respinsă în unanimitate (detalii, AICI).

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90