930×122 CAPRA 5

compensații

Compensații și despăgubiri la întreruperea energiei electrice

Compensații și despăgubiri la întreruperea energiei electrice

Citiți și: Atenție! Modul de calcul al despăgubirilor acordate victimelor accidentelor rutiere

Un ordin nou al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), citat de Economica.net, și anume Ordinul Nr. 25/2021, stabilește noi obligații pentru firmele de distribuție de energie electrică în cazul în care au loc deranjamente.

Dacă e cazul, ele vor plăti simultan și despăgubiri și compensații clienților afectați.

Citiți și: Se oprește curentul electric în Pitești!

„În situația în care, pentru aceeași întrerupere, utilizatorul este îndreptățit să primească și o compensație conform Standardului de performanță și o despăgubire, el primește atât despăgubirea, cât și compensația.”, se arată în Ordin.

Compensațiile se acordă în general în cazurile în care fie alimentarea cu energie electrică nu este reluată în timpul regulamentar (șase ore în orașe, patru ore în orașele reședință de județ, 12 ore în mediul rural) sau dacă au loc prea des întreruperi lungi (mai mult de opt într-un an la oraș sau 12 la țară), în condiții de vreme normală. Compensațiile se acordă automat, și sunt, pentru fiecare eveniment, de 30 de lei petru clienții racordați la joasă tensiune, 200 pentru cei racordați la medie tensiune și 300 de lei cei la înaltă tensiune.

(Foto: descriptiv / Sursa: economica.net)

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3