930×122 CAPRA 5

dna

Contabila unei primării din Argeș, anchetată de DNA și arestată!

Elena Groșanu, contabila Primăriei Corbi a fost arestată astăzi pentru 30 de zile. Asta după ce ieri, 22 noiembrie, fusese reținută pentru 24 de ore de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Citiți și: Polițist trimis în judecată de DNA. A dezvăluit presei informații secrete

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 noiembrie 2022, a inculpatei

GROȘANU ELENA, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, județul Argeș, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale),
– fals intelectual (106 acte materiale),
– uz de fals (106 acte materiale).

Citiți și: Director de stat, reținut de DNA. A cerut mită 350.000 euro de la un om de afaceri

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 20.01.2017 – 12.04.2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:

– 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.

– 386.102 lei, către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

Inculpatei Groșanu Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 noiembrie 2022, inculpata a fost prezentată Tribunalului Argeș care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al DNA.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

8 comentarii

 • Gelu Rosu spune:

  Cu suspendare, sa traiasca toata lumea!

 • Santacl spune:

  Nu este singura practicată. Căutați unde trebuie și găsiți destule abuzuri cu plătiți nelegal. Trebuie discutat și cu ordonatorul de credit în ce bază semna și stampila ordinele de plată!

 • HAMANGIU spune:

  Ala a semnat chiar ca primaru sau a luat și el?

 • Gogu spune:

  Si primarul ce facea in timp ce contabila fura? Eu cred ca nu este singura vinovata din primarie.

 • Liviu sandu spune:

  Şi Dan Moisescu ce.nu al cerceteaza nimeni si el cred ca este inplicat prea mulţi hoţi an primarie

 • Iordache Marius razvan spune:

  Țărani ăștia trebuiesc pedepsiți fac pe prosti comit o grămadă de infracțiuni… Sa aducă pe fata ei poate ii trag putina muie sa zică de unde a supt mami ei atâția bani

 • Gogu spune:

  Mai cautaţi

 • Sandu Ileana spune:

  Asa ca mai este o carțită🤣🤣🤣

570 X 90 CAPRA 3