EcoMoto 930×122

controale

Controale ample în trafic! Mașini imobilizate!

Controale ample în trafic! Mașini imobilizate!

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele şase luni din anul 2022, 37.573 de vehicule, la nivelul întregii ţări.

În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,73% dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme, conform unui comunicat publicat pe site-ul RAR.

Citiți și: Polițiștii amenință! Ce îi nemulțumește

Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la:

• instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (28,09%);
• emisiile poluante (24,32%);
• punţi, jante, anvelope şi suspensie (13,51%);
• parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01%).

Neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 5,50% dintre vehiculele controlate şi în 1,71% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie.

În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 1.589 de autovehicule.

Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete. În cazul a 2.500 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,9% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor şase luni ale anului 2022, au fost aplicate 12.869 de sancţiuni, au fost retrase 10.829 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 121 de vehicule şi 181 ITP-uri au fost anulate.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

Sursa: zf.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Amfora spune:

    Sa fie controale peste tot ca circula toți cu mare viteza. La noi la maracineni e pericol. Neluțule vino frate cu radaru ala mai des ii e dor si lu stelu de tine si faceti ordine.Lasă garnița de la stejaru ca e grea carnea se porc și tu nu ești mare campion. Pe nea Marian în ritmu asta îl duci la abator și da cantaru peste cap dar tot mai buna e carcasa de marele alb Spania

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3