Donaris 930 x 122

controale

Controale în trafic ale inspectorilor RAR. Aproape jumătate din maşini au probleme tehnice

Registrul Auto Român (RAR) anunţă rezultatele controalelor în trafic! În județul Argeş au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 2.017 vehicule. Dintre acestea, 47,65% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 76 (3,77%) prezentau pericol iminent de accident.

Citiți și: Controale severe și amenzi! Numeroase nereguli la Spitalul de Pediatrie Pitești

Din totalul autovehiculelor oprite, în 9,46% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,04% aveau probleme legate de identificare și 1,89% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 651 de amenzi contravenționale și au fost retrase 571 de certificate de înmatriculare.

Citiți și: Argeș. Măsură extremă pentru mai multe stații GPL! Pericol major!

 În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

 

 

Situaţia la nivel naţional

La nivel naţional, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

 • instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,7%);
 • emisiile poluante (21,1%);
 • punți, jante, anvelope și suspensie (12,9%);
 • parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%);

 

 

 

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

 • Coco spune:

  Daca te plimbi 2 ore cu masina prin oras gasesti cateva zeci de masini cu noxe vizibile.sa zicem 10 x 300 zile = 3000 masini. Asa ca au facut un vax. La circa 250 000 de masini in Arges au controlat 1%. Se inregistreaza anul de zece ori mai mult sh in Arges peste 30 000. Sa isi puna cenusa in cap si sa isi dea demisia

 • Cys spune:

  De drumuri nu zice nimeni ca sunt praf

 • Gabriel spune:

  Cand rep. RAR vor trece la verificarea pieselor din magazine?cand vor verifica împreună cu polițiștii si vor aplica sanctiuni celor de la drumuri?

 • Dan spune:

  Bine ca măcar avem drumuri bune, ca să nu mai ajungem sa avem probleme la direcții și jante și mecanica în general. Slava cerului pt drumurile noastre bune!

Donaris 570×90