HerasMed (930 x 122 px)

abandon școlar

Copiii rămași fără părinți, sprijiniți cu rechizite și tablete într-un proiect inovator

Copiii rămași fără părinți, sprijiniți cu rechizite și tablete într-un proiect inovator

Citiți și: Orașul Mioveni, parte dintr-un important proiect la nivelul Europei

Tot mai mulți copii resimt lipsa părinților.

Privați de afecțiunea mamei, de protecția tatălui, vulnerabili, abandonează școala.

Este vorba despre cazuri reale! Multe din păcate, în care copiii sunt afectați de plecarea părinților la muncă, peste mări și țări.

Situație aparte

Fenomenul este general, manifestat la nivel național însă soluțiile sunt punctuale.

Iar în județul Argeș situația este aparte în sensul bun al cuvântului.

Cum omul sfințește locul, pesemne, județul nostru este dăruit cu oameni excepționali, dedicați cauzei.

Școala Gimnazială „Ion Pillat” din Pitești, în parteneriat cu Asociația Europeană pentru Tineret, Dezvoltare Culturală și Socială a implementat proiectul POCU E-SPER” – Stimularea participării la educație a copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate.

Măsuri

Obiectivul principal al proiectului se concretizează printr-un program complex de măsuri integrate pentru prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar.

Remunerație – surpriză! S-a decis

Au beneficiat 290 de elevi pe parcursul a 30 de luni.

Participare amplă

Astăzi în sala mare a Primăriei Pitești a avut loc work-shop-ul final.

Au participat, pe lângă conducerea Școlii „Ion Pillat”, prin prof. Alina Pahonțu, director al unității, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

Totodată, reprezentanți ai  Casei Corpului Didactic, ai Centrului Județean pentru Resurse și Asistență Educațională Argeș, ai Palatului Copiilor Pitești precum și ai liceelor, școlilor și grădinițelor implicate, în total 13 unități de învățământ.

Beneficiarii

Managerul proiectului, Răzvan Stanciu precum și expertul în informare și conștientizare, prof. Amalia Velicu.

Aceștia au vorbit pe larg despre beneficiile proiectului cu o valoare totală de 4.726.170 lei din care valoarea eligibilă nerambursabilă a fost de 4.017.244,51 lei.

Concret: 322 de elevi (din care 79 preșcolari, 90 nivel primar, 76 nivel gimnazial, 77 nivel liceal și 290 părinți) au avut parte de activități de tipul Școală după Școală, consiliere psihologică, și sprijin material sub formă pachete cu rechizite și îmbrăcăminte și câte o tabletă.

 

Efecte pozitive

Au fost depășiți toți indicatorii proiectului și astfel, în județul nostru a fost diminuat efectul plecării în străinătate pentru mulți elevi.

Iar efectul se poate cuantifica în cifre și date: refacerea absenteismului, îmbunătățirea performanțelor școlare; participarea la activități educaționale inovative, creșterea nivelului de implicare și a interesului pentru școală.

Copiii rămași fără părinți, sprijiniți cu rechizite și tablete într-un proiect inovator

Eurial 555 x222
570×90 MAIA