930×122 CUMPANA 5

copil inecat

Copil din Argeş, înecat cu o bomboană, salvat prin instrucţiuni telefonice

Copil din Argeş, înecat cu o bomboană, salvat prin instrucţiuni telefonice. În cursul zilei de ieri, un apel pe numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Argeş, plutonier major Burcea Adrian.

Citiți și: Alertă de accident cu risc radioactiv la platforma Institutului Nuclear!

Apelantul anunța că un copil de numai doi anișori s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacție și are nevoie urgentă de ajutor.

„Evenimentul a avut loc în localitatea Bughea de Jos și cele mai importante lucruri sunt că apelul a fost făcut rapid, iar apelantul, alături de încă o persoană au reușit să pună în practică indicațiile lui Adrian”, a transmis ISU Argeş.

Citiți și: Pompieri argeșeni, în misiune în Vama Siret

Dispecer: Acum e bine, da?  Respiră?

Apelant:  Da!  Respiră!

Dispecer: Încercați să-l puneți cu fața în jos. Puneți-l pe antebraț, pe mână, da? Bateți-l pe spate!

Aceste simple instrucțiuni au salvat copilul, reușind să-l ajute să elimine bomboana care îi bloca respirația.

„Adrian nu este de foarte mult timp în dispeceratul ISU Argeș, însă pregătirea pe care o are îl face un bun salvator din orice postură s-ar afla.  Atât el cât și ceilalți colegi din țară sunt primii care intervin în situații de urgență, dând informații extrem utile apelantului. Suntem siguri că nu este prima viață salvată a lui Adrian, dar această situație a ajuns la urechile noastre. De asemenea, este un bun prilej pentru a vă atrage atenția asupra modului de comportare în situații de urgență, informații care vă sunt mai aproape de cât considerați.

Tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația DSU, accesați rubrica ,,MAI MULTE” și mai departe ,,Învață”. Totodată, aici veți găsi și jocuri educative pentru copii. Nu uita să te informezi, învață și pune în practică la nevoie!”, a precizat ISU Argeş pe Facebook.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Donaris 570×90