EcoMoto 930×122

permis auto

Cresc prețurile pentru obținerea permisului auto!

Persoanele care nu au avut timpul necesar pentru a începe școala de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere ar fi bine să-și aloce timp în acest sens deoarece prețul cursurilor de legislație rutieră vor crește în perioada următoare.

Citiți și: Dezastru la stațiile peco! Șoferii, șoc total!

Față de anii trecuți, viitorii cursanți vor trebui să plătească cel puțin 1.800 de lei pentru o singură categorie, iar tariful poate crește în funcție de opțiunile candidatului, arată infofinanciar.ro.

Prețurile practicate de școlile de șoferi nu fac excepție de la tendința generală de scumpire a prețurilor, astfel, pentru un curs de bază care include lecții de teorie legislativă și ore de condus, cursanții vor plăti cel puțin 1.800 de lei, dar prețul poate crește în funcție de modelul mașinii ales și desigur în funcție de categoriile de autovehicule pentru care se optează.

Citiți și: Șmecheria de la raft! Cum sunt păcăliți cumpărătorii

Nu este exclus ca tariful total să depășească 3.000 de lei, echivalentul a 600 de euro.

Conștienți de faptul că suma cerută este extrem de mare pentru salariile din România, reprezentanții școlilor auto acceptă și plata eșalonată.

Persoanele care împlinit vârsta de 17 ani și 9 luni pot începe cursurile pentru obținerea permisului de conducere, după care la momentul majoratului tânărul poate susține proba practică.

Cursanții trebuie să efectueze 24 de ore de pregătire teoretică la care se adaugă alte 15 ședințe a câte 120 de minute de condus. Evident, elevul poate cere ore suplimentare în cazul în care nu se simte pregătit, o ședință suplimentară costă aproximativ 150 de lei.

Detalii, AICI.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Arabela spune:

    Pai eu anul trecut am dat ptr categoria B pe automata dosarul ma dus 2000 roni plus testele care mau costat 400 roni plus naveta cam 6000 lei ma dus totalul cu dosar cu teste si naveta si politisti ati fc programarea la 3 . 4 luni ca sa poti da odata sau maxim 2 ori apoi expira dosarul si iar trebuie so iei de la cap cu alt dosar scoala trebuia sa se inplice si ia sa scada timpul de asteptare la examene ca cursantul sa poata da si el de mai multe ori bani vrea scoala mai multi dar sa faca ceva in privinta examenului nu face

  • K spune:

    Eu am dat aproape 4000 lei .într-un dosar am dat o singură dată traseul,am fost anulată de 2 ori,din cauză că nu știu ce se întâmplase la Suceava ,acum 2 ani.Nu e normal așa. S.a stricat și mașina în timpul examenului,nu mai intra in viteză.😂

  • Loredana spune:

    Evident, interesul lor este sa ți expire scoala de aceia se fac programările la examenul practic odată la 3 luni ,să le între cât mai mulți bani la buzunar

  • Adrian spune:

    Hoției e mai mare în României dor au salar politia trebuie la 30 de zile sa programeze din nou sala sau traseul ca nu fac mare lucru dacă ai picat nu e viata ca te încurcă în trafic un șofer cu experienta și ai picat

  • Neculai spune:

    2000 de lei pentru scolarizare la cat.B pe cutie automata este EXTREM de putin chiar, avand in vedere ca ceilalti 400 de lei i-ati investit intr-o prostie, din cauza ca internetul si chiar site-ul oficial DRPCIV sunt impanzite de chestionare la orice categorie posibila, nu doar la B si gratuit, unde mai punem ca si suportul de curs ar fi trebuit furnizat tot la scolarizare.Ca exemplu, foarte multe scoli de soferi nu mai ofera nici cat. B cu CV manuala la banii acestia, asta in Bacau nu in Bucuresti.Aici scoala pe automata pleaca de la 3000 de lei in sus, este considerat un lux/fita.Nu foarte multi solicita si doar asa isi compenseaza ei fluxul scazut de cereri.Asta si din cauza ca odata luat permisul pe cutie automata, soferul are voie sa conduca numai masini cu CV automata.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90