New Profesional Consult 930 x 122

cristian gentea

Cristian Gentea: Câștigăm prin Pitești Arena! Mulțumesc pentru încredere!

Cristian Gentea: Câștigăm prin Pitești Arena! Mulțumesc pentru încredere!

Citiți și: Primarul Gentea transmite: Se întâmplă pentru prima dată în 30 de ani

,,PITEȘTI ARENA a devenit, la scurt timp de la deschidere, centrul pasiunii pe care piteștenii o au față de sport!

A devenit gazda unor competiții naționale și internaționale de amploare!

Citiți și: Edilul, asumat, își cere, sincer, scuze! Gestul rar al unui politician

A devenit motor al economiei locale, asigurând – atunci când sunt competiții mari – umplerea hotelurilor din Pitești și din zona metropolitană, creșterea considerabilă a vânzărilor în domeniul HoReCa și în retail, sporirea atractivității municipiului nostru din punct de vedere al turismului de eveniment!

Iată cum, începând de sâmbătă, sala va găzdui Trofeul Legendelor, un turneu de minifotbal ce aduce împreună 8 echipe reprezentând fostele glorii ale fotbalului românesc!

Pentru mine, Piteşti Arena are o valoare sentimentală, construcţia acestei săli fiind printre sarcinile majore ale începutului meu de mandat!

Dar cum cei din jur îmi spun de multe ori că Dumnezeu mă iubeşte, cred că – prin acest proiect uriaş – a iubit enorm Piteştiul, pentru că totul a mers ca uns şi avem astăzi una dintre cele mai moderne, mai mari şi mai apreciat săli polivalente din România!

Peste 100.000.000 de lei, bani veniţi de la CNI (cu finanțare asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei), au însemnat, pentru municipiul nostru, construcţia Piteşti Arena !

Cristian Gentea: Câștigăm prin Pitești Arena! Mulțumesc pentru încredere!

Trăsătura care o face extrem de valoroasă pentru patrimoniul Piteştiului este faptul că a fost proiectată şi realizată astfel încât poate găzdui competiții de nivel internațional, respectând criteriile de omologare ale federațiilor continentale pentru sporturi de echipă indoor (handbal, baschet, volei) în vederea organizării campionatelor și cupelor naționale și internaționale.

4200 de locuri este capacitatea sălii, iar interesul publicului faţă de marile competiţii a arătat că această capacitate a fost corect evaluată!

220 de locuri de parcare deservesc acest obiectiv important!

De asemenea, Pitești Arena dispune de 6 vestiare pentru sportivi, 2 vestiare pentru arbitri, 2 zone de antrenament și încălzire, zonă de prim ajutor și cabinet medical precum și zonă pentru teste anti-doping. Totodată are prevăzute și săli pentru conferințe de presă, mini-studio transmisie, zone administrative și tehnice.

Dincolo de marile competiţii sportive, poate găzdui jocul echipelor locale de baschet si de volei, evenimente culturale (simpozioane, concerte sau târguri de profil), dar şi alte tipuri de evenimente aşa cum a fost, foarte recent, o uriaşă caravană medicală, cu servicii de screening pentru sănătatea piteştenilor!

Dincolo de fondurile care au provenit de la CNI, am contribuit din bugetul local cu 1,2 milioane de euro pentru a asigura elemente de infrastructură necesare realizării ei:

– branşamente electrice,

– branşamente la apă şi canalizare,

– zid de sprijin,

– parcare

– şi amenajări exterioare.

Invit piteştenii – indiferent de grupa de vârstă – să valorifice acest obiectiv major şi să redescopere, cu fiecare ocazie, efervescenţa competiţiilor găzduite aici!

Mulţumesc pentru încredere!

Suntem o forţă împreună!”

Foto: Facebook

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3