New Profesional Consult 930 x 122

perchezitii

Cumpărau droguri cu cryptomonede din afară și le vindeau elevilor din liceele din Argeș

Joi, 6 aprilie, au avut loc mai multe percheziții pe raza municipiului Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung și pe raza orașului Mioveni la persoane bănuite de trafic de droguri.

Citiți și: Atenție! Furt masiv într-o parcare din Argeș

 

Mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 17 și 43 de ani ar fi comercializat droguri către elevi de liceu din Argeș. Aceștia ar fi procurat drogurile din afară și le-ar fi cumpărat cu cryptomonede.

Citiți și: Fapte foarte grave, consecințe severe! S-au trezit cu „mascații” la ușă

Substanțele psihoactive erau vândute cu sume între 100 și 150 de lei pe gram. 25 de persoane au fost conduse la audieri. Pentru opt dintre acestea s-a propus arestarea preventivă.

IPJ Argeș transmite:

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 19 percheziții domiciliare, în județul Argeș, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, de risc și substanțe psihoactive în rândul tinerilor.

La data 6 aprilie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 19 percheziţii domiciliare, în Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș și Mioveni, la locuinţele a 14 persoane, bănuite de trafic de droguri de mare risc, de risc, precum și de trafic de substanțe cu efect psihoactiv (NPS).

Din cercetări s-a stabilit faptul că, din anul 2022, bănuiții, cu vârste cuprinse între 17 și 43 de ani, ar fi comercializat droguri către elevi de liceu, profitând de vulnerabilitatea vârstei acestora.

Bănuiții ar fi achiziționat din afara țării diverse tipuri de droguri, pe care le-ar fi achitat în cryptomonede și pe care le-ar fi comercializat, ulterior, și în preajma unităților de învățământ, cu sume cuprinse între 100 și 150 de lei pe gram.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de fragmente vegetale și substanțe susceptibile a fi psihoactive, 130 de grame de substanță cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, peste 45.000 de lei, aproape 1.500 de euro și 50 de lire sterline, un autoturism, precum și ustensile folosite la porționarea de droguri, telefoane, arme albe și cu aer comprimat, dar și alte bunuri cu valoare probatorie.

Pe parcursul documentării activității infracționale, anterior efectuării activităților de percheziție, polițiștii au indisponibilizat și aproximativ un kilogram de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

25 de persoane conduse la audieri

25 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri, iar, la data de 6 aprilie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pentru 24 de ore a 13 persoane bănuite.

Astăzi, 7 aprilie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a opt bănuiți, pentru 30 de zile.

Față de ceilalți cinci bănuiți a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Andrei spune:

    Sa duca la puscarie care au vandut la copii asa nenorocesc viitorul copiilor la puscarie cu ei cu toti care fac asa ceva

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90