930×122 CAPRA 5

politia

CUTREMUR PRINTRE SAMSARII DIN ARGEŞ

Cutremur printre samsarii din Argeş. În luna iulie a acestui an, v-am informat că autorităţile au în lucru un dosar cu persoane implicate în vânzarea de maşini second-hand (samsari).

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Între timp, Fiscul argeșean a luat la puricat tranzacţiile şi a înaintat Poliţiei Economice nu mai puțin de 59 de plângeri penale pentru tot atâtea persoane care ar fi făcut afaceri ilegale. Autoritățile nu au anunțat public numele persoanelor implicate.

Sunt persoane care au adus numeroase maşini din străinătate şi care nu au plătit pentru ele nici TVA (au depăşit plafonul de scutire de la plata TVA), nici impozit pe venit, fiind acum suspectate de evaziune fiscală.

Citiți și: Rar vezi așa ceva pe Autostradă! Șoferii nu au mai avut ce face

Anchetatorii ar fi stabilit că, pe parcursul câtorva luni, pe numele unei singure persoane ar fi fost vândute din Germania şi câte 1.000 de maşini (!), maşini care ulterior ar fi fost revândute în Argeş la mâna a doua, mai ales după eliminarea taxei de timbru auto. Or, acest lucru excede operaţiunile normale pentru o persoană fizică, intrând în sfera agenţilor economici, iar statul s-a constituit parte vătămată.

Pentru recuperarea prejudiciului, care s-ar ridica la câteva milioane de euro, se poate ajunge până la punerea sechestrului pe anumite bunuri ale samsarilor de maşini.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90