930×122 CAPRA 5

Inspectoratul de Poliție Argeș

Cutremurător! Ultima spovedanie a comisarului Mădălin Zamfir

Cutremurător! Ultima spovedanie a comisarului Mădălin Zamfir

Citiți și: Mădăline, nu te-am uitat și ne gândim mereu la tine

Plecarea dintre noi a polițistului cunoscut publicului din perioada în care era purtător de cuvânt al IPJ Argeș, a îndurerat un județ întreg. De la colegii de birou până la cei mai îndepărtați cu care a avut de-a face în scurta dar spectaculoasa lui carieră, regretă trecerea lui la cele veșnice.

Citiți și: Pitești. Clipe dramatice! Soția, părinții, rudele comisarului au suportat cu greu cruda realitate: despărțirea

Citiți și: Pitești. Clipe dramatice! Soția, părinții, rudele comisarului au suportat cu greu cruda realitate: despărțirea

De neînchipuit

Rude, prieteni apropiați, membri ai conducerii Inspectoratului de Poliție, ofițeri ori simpli cunoscuți au fost alături de îndoliata familie. S-au străduit cu toții să o consoleze. Pe soția lui Mădălin. Pe părinții lui, zdrobiți, prăbușiți. Dar cine își poate imagina și cine poate simți durerea unei mame și a unui tată care își vede copilul coborât în mormânt?

Slujba de înmormântare a fost săvârșită de un sobor de preoți în mijlocul căruia s-a aflat arhimandritul Caliopie Ichim. Părintele, consilier eparhial, a fost reprezentant al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Însuși înaltul ierarh, Calinic Argeșeanul a transmis familiei un mesaj de condoleanțe.

Avea un ,,frate”

Între preoții care au slujit s-a aflat și Cornel Dragoș, preot și profesor de religie la prestigiosul Colegiul ,,Zinca Golescu”. Părintele avea o relație deosebită cu Mădălin Zamfir. O prietenie clădită pe parcursul mai multor ani. Cei doi erau atât de apropiați sufletește încât polițistul, de dragul ,,fratelui său întru Hristos”, venea aproape săptămânal la biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din Ștefănești.

De ce în orașul Brătienilor?

Era locașul lui preferat, de suflet. Acesta este explicația pe care mulți nu o găseau: de ce sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus pentru două zile și două nopți la capela din orașul Brătienilor.

Tot în locașul de cult cu hramul Sf. Împărați Constantin și Elena a fost săvârșită și slujba înmormântării. Familia așa a considerat că se cuvine datorită dragostei pe care Mădălin o avea pentru această biserică. Tot aici își pleca genunchii la scaunul Sfintei Spovedanii și primea Trupul lui Hristos sub forma Sf. Împărtășanii.

Simplitate

Paradoxal, ofițerul care timp îndelungat a reprezentat imaginea Poliției Argeș în fața presei și a cetățenilor, cel care a deținut și alte diverse funcții importante, aici, în spațiul sacru al bisericii, era un simplu credincios.

Niciodată nu venea îmbrăcat în uniformă, nu epata, nu s-ar fi fălit în fața cuiva. Era cumsecade cu toți, îngăduitor și cu cerșetorii pe care miluia, îndemnându-i amical să nu cumva să fure. Enoriașii parohiei vedeau în Mădălin întruchiparea smereniei.

40 de zile

Câți dintre oamenii credincioși se spovedesc o dată la 40 de zile? Dintre mireni, probabil extrem de puțini. Este o practică specifică vieții monahale. Dar se prea poate ca nici toți călugării ori călugărițele să se învrednicească de a primi Sf. Împărtășanie atât de des. Și totuși, Mădălin Zamfir era dintre cei, puțini care fix la 40 de zile, se spovedea și împărtășea.

Se știe, pentru asta, orice credincios trebuie să postească. Apoi să respecte canonul primit de la preot. Ofițerul se supunea regulilor. Deprins cu respectarea ierarhiilor, în Casa Lui Dumnezeu, fără uniformă și epoleți, Mădălin Zamfir devenea un simplu credincios care asculta cu sfințenie Cuvântul Evangheliei și povețele preotului.

Duhovnic îi era chiar părintele Cornel Dragoș. De care se simțea atât de atașat sufletește. Ultima întâlnire dintre cei doi a fost în ziua prăznuirii Adormirii Maicii Domnului. În ajun, pe 14 august, Mădălin a venit la biserica dragă inimii lui. Și s-a spovedit. Și a primit Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Sufletește, era curat ca lacrima. Așa avea să plece pe drumul fără de întoarcere. După doar câteva zile de la întâlnirea cu duhovnicul lui, Mădălin a mers la Rucăr, la un alt bun prieten. Într-o zi liberă. Fatidică. Cea în care avea să se întâmple nenorocirea. Ceea ce s-a petrecut acolo, am aflat cu toții din comunicatul oficial al Poliției.

Citiți și: Mădălin a fost un EROU! Poliția, OFICIAL: Cum s-a întâmplat nenorocirea

Îi ajuta pe toți

Așa a rânduit Dumnezeu, ca inima lui Mădălin să-și înceteze bătăile. După ce familia și cei dragi au tot sperat, după zile și nopți de chin. Au crezut cu toții într-un miracol. El însă nu s-a petrecut. Părintele Cornel Dragoș, prietenul și duhovnicul său are o viziune. A declarat-o în exclusivitate pentru ePitești: ,,Mădălin s-a învrednicit să primească bunătățile cele veșnice. Era un om dedicat semenilor. Îi ajuta pe toți, sărea pentru fiecare. Era un bun profesionist dar un polițist la care latura umană era pregnantă. Era tot timpul atent să nu greșească față de cineva.

Corect și sincer. Răutatea și invidia nu le cunoștea. Foarte apropiat de viața bisericească, avea acea trăire duhovnicească pe care nu mulți o au. Postitor și rugător, cu frică de Dumnezeu și cu conștiința că toate sunt trecătoare iar omul din pământ este și în pământ va merge. Nu există faptă mai mare decât să îți pui viața ta pentru a altuia. Precum Hristos. Și Mădălin asta a făcut. Ceea ce s-a întâmplat acolo, a fost jertfelnicie.”  A concluzionat preotul.

Dumnezeu, la Tronul căruia a mers sufletul lui Mădălin, nu rămâne nimănui dator. Iar părintele Cornel Dragoș crede cu tărie că locul prietenului său este în ceata celor drepți.

 

Veghează de sus

De acolo, va veghea și își va ocroti cei doi copilași care, la vârsta lor fragedă, nu înțeleg unde a plecat tăticul lor și de ce nu se mai întoarce. Și iubita soție care-i va crește de acum înainte singură. Și părinții care nu mai au lacrimi să-și jelească fiul. Pentru colegii săi și pentru întreaga comunitate, Mădălin va rămâne un reper de profesionalism. De moralitate. De umanitate. De Om frumos care a pus mai presus de viața sa, binele semenului său.

Binecuvântată fie-i memoria!

555×222 grota rece
570×90 MAIA