Donaris 930 x 122

lapoviță

DE MÂINE: NINSORI, LAPOVIȚĂ ȘI VÂNT PUTERNIC

Administrația Națională de Meteorologie a transmis joi o informare valabilă de vineri, ora 12.00 până sâmbătă, ora 17.00 care anunță  lapoviță, vânt puternic și ninsori în mai multe regiuni ale țării.

Citiți și: Video – Vântul face ravagii în Argeș. Copaci căzuți și cabluri electrice rupte

Fenomene vizate: ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief, intensificări ale vântului

În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.
Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.
Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

Citiți și: COD GALBEN de ninsori și vânt puternic în zona montană a județului Argeș

Notă: La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

Foto: descriptiv

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441