Donaris 930 x 122

decizie

Decizie majoră privind salariile!

Decizie majoră privind salariile!

Citiți și: Noua lege a salarizării: Venituri duble pentru aceste persoane

Companiile din România ar putea fi obligate să-și reducă semnificativ operațiunile cu numerar, așa cum reiese dintr-un proiect de lege ajuns recent la Senat pentru dezbatere și adoptare.

Printre altele, acesta prevede interzicerea plății salariilor în numerar și obligația comercianților de a accepta cel puțin o modalitate de plată fără numerar, conform Avocatnet.ro.

Citiți și: Creștere uriașă de salarii pentru aceste persoane!

„Plățile de natură salarială plătite de angajator, pensiile, indemnizațiile și alocațiile de asistență socială plătite de la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale sau de la bugetele locale ale comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor municipiului București, județelor și municipiului București se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, prevede, mai precis, documentul.

De la interdicția plății drepturilor în numerar va exista o singură excepție, aplicabilă consumatorilor vulnerabili din punct de vedere financiar (cei care au un venit lunar de maximum 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie). Însă aceasta se va aplica numai la cerere.

În prezent, angajatorii pot plăti salariile fie prin virament în conturile bancare ale salariaților, fie prin numerar.

În al doilea rând, parlamentarii propun ca toți comercianții să pună la dispoziția clienților cel puțin un instrument de plată fără numerar. Asta ar însemna, de exemplu, să se accepte plata cu cardul la POS sau plata cu cardul online.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90