New Profesional Consult 930 x 122

noul an universitar

Decizie privind universitățile. Cum vor începe studenții cursurile?

Dup ce la nivel preșcolar, școlar și liceal s-a luat o hotărâre finală cu privire la cum se vor desfășura cursurile de la 13 septembrie (detalii, AICI) , în ceea ce privește universitățile, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că modul de funcționare rămâne la latitudinea fiecăreia.

Citiți și: FESTIVITATE DE DESCHIDERE A NOULUI AN UNIVERSITAR LA UPIT

DECLARAȚIILE LUI SORIN CÎMPEANU

„Despre reglementarea mediului universitar nu avem absolut nicio noutate în raport cu prevederile ordinului de ministru care a stabilit modul de funcționare al universităților. Se lasă la latitudinea fiecărei universități, în funcție de infrastructură, de condiții specifice și mă refer, aici, în mod deosebit, la condițiile de cazare, pentru că în universități, în campusurile de cazare, cazarea este un factor limitativ.

Cei care vor putea fi cazați vor trebui să respecte regulile sanitare care sunt cel mai greu de monitorizat în căminele studențești. Fiecare universitate va aprecia situația și va decide”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, până la acest moment nu există diferențe în ceea ce privește prevederile ordinului de ministru de anul trecut, însă dacă va fi nevoie, ordinul va putea fi actualizat:

„Vom vedea dacă până la începerea anului universitar care va fi după începerea anului școlar, universitățile vor avea nevoie de precizări suplimentare. Luăm în calcul și consultarea tuturor universităților.

Am primit deja o serie de propuneri, dar fiind timp, fac apel la bunăvoința doamnei ministru, dacă se vor impune doar pentru universități condiții specifice, care să faciliteze procesul didactic în rândul studenților, noi avem disponibilitatea să actualizăm ordinul de ministru, dacă se simte nevoia unor prevederi suplimentare pentru mediul universitar”, a mai declarat Cîmpeanu.

DECIZIA UNIVERSITĂȚII DIN PITEȘTI

Reamintim că, în urmă cu aproximativ o lună, rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan a anunțat că studenții vor merge fizic la cursuri, atâta timp cât la nivel național nu vor fi impuse alte reglementări.

„Deocamdată, nimic nou, apropo de modalitatea de începere a scolii (…) Noi, UPIT, vom începe școala cu prezență fizică, atâta timp cât nu vor fi alte reglementări naționale care să ne impună altceva.

Am luat foarte în serios îngrijorările voastre și facem eforturi mari, atât financiare cât și logistice, pentru a asigura cele necesare unui sistem de învățământ hibrid. Concluzie: ne vedem în sălile de curs, cât timp ni se va permite (…)”, a declarat Dumitru Chirleșan, pe un grup de Facebook destinat studenților Universității din Pitești.

Foto descriptiv: Kiss FM

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3