Donaris 930 x 122

universitatea din pitesti

Din toamnă, studenții Universității din Pitești vor merge fizic la cursuri

După mai bine de un an în care studenții și profesorii au fost nevoiți să desfășoare cursurile în format online, din cauza pandemiei de COVID-19, din toamnă, Universitatea din Pitești se pregătește să reia cursurile față în față.

Citiți și: Prorectorul Sămărescu, despre frigul din UPIT: „Caloriferele nu sunt fierbinți permanent”

Anunțul mult așteptat a fost făcut de rectorul Dumitru Chirleșan, pe un grup de Facebook destinat studenților Universității din Pitești:

„Despre începerea școlii… DA, DA, DA de o mie de ori, DA. Vom începe cursurile cu prezență fizică, în sălile de curs!
Ne e prea dor de voi, de comunicarea directă ce nu poate fi înlocuită de nici un mediu online”.

Citiți și: UPIT: Amfiteatru numit Șerban Valeca. Directorul Agenției Nucleare Europene, membru de onoare al Senatului Universității

În ceea ce privește condițiile în care studenții vor putea participa fizic la orele de curs, rectorul a declarat că nu va condiționa prezența fizică de vaccinare, însă dacă la nivel național se va impune o astfel de prevedere legală, Universitatea din Pitești se va conforma și ea.

„Deocamdată, nu avem prevederi legale pentru a obliga studenții să se vaccineze. Nici nu avem asemenea intenții. Nu am constrâns nici personalul la vaccinare, considerând că vorbim de drepturi fundamentale, pentru care noi avem un respect deosebit.

Dacă la nivel național se va impune, ne vom conforma și noi. Cred însă că vaccinarea este recomandată și acceptabilă cât timp aduce doar beneficii”, a precizat Dumitru Chirleșan.

Și alte Universități din țară au hotărât reluarea cursurilor cu prezență fizică însă doar cu anumite condiții.

Potrivit HotNews.ro, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a decis ca, din octombrie, când începe noul an universitar, doar studenții vaccinați anti-Covid, trecuți recent prin boală sau care prezintă teste negative vor putea participa fizic la cursuri. Ceilalți pot participa online.

 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3