EcoMoto 930×122

limbi moderne aplicate

DE CE LIMBI MODERNE APLICATE LA UNIVERSITATEA DIN PITEŞTI? PENTRU CǍ MERITǍ!

Programul de studii de licenţă Limbi Moderne Aplicate funcţionează la Universitatea din Piteşti din anul universitar 2005-2006. Specializarea este bazată pe ideea de interdisciplinaritate, de plurilingvism şi interculturalitate. Pregătirea de specialitate este axată pe trei direcţii: două limbi străine în regim principal (engleză şi franceză), a treia limbă, complementară (germana), economie şi drept, tehnologii informatice.

Citiți și: O nouă conducere la Universitatea Pitești!

Programul de studii de master Limbaje de specialitate şi traducere asistată de calculator, prin dimensiunea sa interdisciplinară, propune studenţilor dobândirea de competenţe bazate pe utilizarea noilor tehnologii informatice în prelucrarea limbilor naturale şi de competenţe în domeniul traducerii specializate şi multimedia. Ambele programe oferă o largă deschidere pe piaţa muncii.

Ce devin absolvenţii LMA şi LSTAC?

Continuăm seria poveştilor de succes:

Citiți și: Gata! Mutare decisivă la Universitatea din Pitești

Mihail Munteanu (foto sus), absolvent LMA la Universitatea din Pitești, în prezent Consul, Ambasada României la New Delhi.

Mădălina Enache, absolventă LMA și LSTAC în cadrul Universității din Pitești, ocupă în prezent postul de IT Support with French în cadrul companiei Accenture. Anterior a lucrat în cadrul Grup Renault Romania pe postul de specialist sisteme informatice HPOE, limba franceză-engleză.

Georgiana Nedea, absolventă LMA și LSTAC în cadrul Universității din Pitești, ocupă postul de Analist servicii client pentru regiunile AMI, Eurasia, Asia Pacific şi America în cadrul companiei Automobile Dacia S.A.

Florentina-Valentina Popa, absolventă Engleză-Franceză şi ulterior LSTAC la Universitatea din Pitești, ocupă în prezent postul de Assistant Manager (Franța), Purchasing Department, în cadrul Renault Servicii Romania (Automobile Dacia SA). Experienţa i-a arătat că o bună cunoaștere a limbilor de circulație internațională facilitează integrarea pe piața muncii, deschizând noi orizonturi şi oferind noi oportunități de carieră.

Anca-Maria Păunescu, absolventă LMA și TLF, actualmente Director General al Agenției de Traduceri AMP PROFESSIONAL TRAD și traducător autorizat.

Mihai Spătaru, absolvent LMA la Universitatea din Pitești, fost angajat Amazon (unde a făcut parte din echipa care a contribuit la lansarea inteligenței artificiale Alexa pe piața din Franța). În prezent este traducător autorizat pentru limbile franceză și engleză, colaborator al mai multor companii din țară și străinătate.

Nicolae Vișoiu, absolvent LMA la Universitatea din Pitești, ocupă în prezent poziția de tehnician de producție pentru Catalent Pharma Solutions, Swindon, Wiltshire, Anglia.

Mădălina Zaharia, absolvent LMA la Universitatea din Pitești, ocupă în prezent postul de Coordonator Turism Dentar Franța în cadrul companiei Medical Tours Company.

Radu Ion, absolvent LMA la Universitatea din Piteşti, este Senior Technical Support Associate în cadrul companiei HP Technologies, în Dublin, Irlanda.

Antonia Miroiu, absolvent LMA şi LSTAC la Universitatea din Piteşti face parte în prezent din echipa de Import-Export & Transport din cadrul companiei Lear Corporation România.

Andreea Grigoraș, absolvent LMA la Universitatea din Pitești, este însoțitor de bord în cadrul companiei Scandinavian Airlines System.

Tatiana Dulghier, absolventa LMA și LSTAC la Universitatea din Piteşti, ocupă postul de Assistante de Direction în cadrul Societății de Traducere și Interpretariat „Darija Phone” cu sediul în Paris, Franța.

Roberta-Cristina Cozmîncă, LMA Şi LSTAC la Universitatea din Piteşti, ocupǎ în prezent postul de profesor de limba englezǎ la Şcoala Gimnazialǎ „Gabriel Marinescu”.

Andra-Maria Lăzărescu, absolventă LMA şi LSTAC la Universitatea din Piteşti, ocupă postul de Asistent Manager la Renault Services Roumanie, în cadrul Automobile Dacia S.A.

 

Laura Stoica, absolvent LMA la Universitatea din Piteşti, este profesor limba franceză la Şcoala Gimnazială „Prof. Emil Negoiţă”.

Anda Militaru, absolvent LMA si LSTAC la Universitatea din Piteşti, este Asistent Manager în cadrul Renault Services Roumanie pentru compania Automobile Dacia SA.

Valentina Nicolae, absolventă LMA si LSTAC la Universitatea din Piteşti, ocupă postul de Specialist SSM şi Specialist în Managementul deşeurilor în cadrul companiei SC DNATA CATERING SRL, localizatǎ în Aeroportul Internaţional Henri Coandă, cu sediul central în Dubai.

Timp de doi ani a fost profesor de limba francezǎ, experienţă care i-a plăcut foarte mult. Dragostea pentru limba şi cultura franceză a ajutat-o să îşi descopere o altă pasiune: în prezent scrie o carte de beletristicǎ intitulată „Paris, mon rêve”.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90