New Profesional Consult 930 x 122

fuziune

Este oficial! S-a decis marea schimbare la Universitatea din Pitești

Universitatea din Pitești a semnat contractul de fuziune cu Universitatea Politehnica București

Citiți și: Gata! Mutare decisivă la Universitatea din Pitești

Astăzi, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu două centre autonome și cu buget propriu.

Iată ce transmit reprezentanții unității:

Citiți și: Doliu IMENS la Universitatea Pitești! S-a stins un fost DECAN!

„Dumitru Chirleșan, rectorul UPIT: „Aducem circa 70 de programe de studiu, altele decât cele inginerești. Toate acreditate, toate cu grad ridicat de încredere. Este zestrea noastră. Venim cu umanismul, venim cu socialul care s-a dezvoltat foarte bine la Pitești, venim cu perla coroanei – științele educației, care acoperă cinci județe în acest moment și care, poate cu o oarecare lipsă de modestie vreau să scot în evidență, duce una dintre cele mai tari conferințe în științele educației la nivel european și mondial în acest moment, având cea de-a zecea ediție (…) Vom fi una dintre cele mai bune universități di Europa, și în rankingurile mondiale.”

Totodată, rectorul Dumitru Chirleșan subliniază evoluția Universității din Pitești: „Am crescut calitativ, încât în 2017-2018 am reușit să luăm grad de încredere ridicat de la ARACIS, fiind printre cele 17-18 universități la momentul respectiv.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a precizat că fuziunea aduce Politehnicii avantajul apariției unei instituții care nu mai este eminamente tehnică, ci va avea acces la specializări din alte domenii.

Instituția nou creată va fi una dintre cele mai puternice universități din România”.

gic.ro

Comentarii

Donaris 570×90