EcoMoto 930×122

alegeri

ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ LA UPIT. RECTORUL CHIRLEȘAN CANDIDEAZĂ PENTRU UN NOU MANDAT

Miercuri, 5 februarie 2020, se dă startul campaniei electorale pentru alegerea rectorului UPIT pentru mandatul 2020-2024, o procedură importantă pentru că după finalizarea alegerilor, la începutul noului mandat, rectorul şi conducerea Universităţii din Piteşti pot decide o altă structură de facultăţi şi departamente (în acest caz se vor organiza noi alegeri numai pentru facultăţile şi departamentele nou înfiinţate).

Citiți și: Mioveni. Primarul suspendat Georgescu iese la atac

Dumitru Chirleșan: „Nu am emoții”

Astăzi a început depunerea dosarelor de candidaturi. Primul înscris în cursă este actualul rector al UPIT, Dumitru Chirleșan. Procedura continuă până mâine, la ora 12.

Citiți și: Oficial. Gentea a făcut anunțul și începe „lupta”!

„Mediul academic e un mediu extrem de liber, de autonom, de independent. Nu trebuie neapărat ca unul dintre colegi să se anunțe înainte să vină cu dosarul de candidatură. Suntem egali între egali și fiecare are dreptul de a candida conform legislației (…)

Sincer, personal, nu am emoții. Pentru mine situația va fi una de câștig în ambele cazuri (nr. – obținerea sau nu a unui nou mandat). Ce era de dovedit am dovedit ca rector”, declară pentru ePitesti rectorul UPIT, Dumitru Chirleșan.

Pot candida pentru funcţia de rector cadre didactice titulare ale Universităţii din Piteşti care au gradul didactic cel puţin de lector/şef de lucrări doctor.

Alegerea rectorului se face prin vot egal, direct, liber exprimat şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare în Universitatea din Piteşti la data desfăşurării scrutinului şi al tuturor reprezentanţilor studenţilor aleşi în consiliile facultăţilor şi în Senatul Universităţii.

Ce înseamnă campania electorală la UPIT

Candidaţii pentru funcţia de rector beneficiază de o campanie electorală cu susţinere logistică şi financiară din surse atrase la Universitatea din Piteşti (sponsorizări, donaţii etc), în valoare de până la 2.000 de lei pentru cheltuieli eligibile. În perioada campaniei electorale, Biroul Electoral va organiza, în Aula Universităţii (corp central), două întâlniri ale tuturor candidaţilor pentru funcţia de rector cu întreaga comunitate academică.

Campania electorală (care va începe pe 5.02.2020, ora 12) se va încheia pe 15.02.2020, la ora 14.

Vor urma alegerile, pe 17 februarie. În urma numărării voturilor, va fi declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, dar nu mai puţin de jumătate plus unu din numărul total al voturilor legal exprimate. Cel mai devreme, tot pe 17 februarie vom ști cine va fi noul rector al UPIT.

Dacă niciun candidat nu va obține jumătate plus unu din numărul total al voturilor legal exprimate, atunci va fi organizat un al doilea tur de scrutin, la care vor participa numai candidaţii plasaţi pe primele două locuri, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi “pentru” obţinute.

Exercitarea votului în cel de-al doilea tur de scrutin se va face în aceleaşi condiţii ca în cazul primului tur, respectiv într-o singură secţie de votare, amenajată în Sala de Consiliu.

În caz de balotaj în turul al doilea, alegerile vor fi reluate pe 26.02.2020.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90