930×122 CAPRA 5

limbi moderne aplicate

ABSOLVENTĂ A PROGRAMULUI UPIT LIMBI MODERNE APLICATE, PE PODIUMUL CONCURSULUI NAȚIONAL MOT À MONDE

Universitatea din Piteşti s-a remarcat şi anul acesta la concursul național de traduceri literare Mot à monde, prin participarea Alexandrei Gheorghe, absolventă a programului de studii Limbi Moderne Aplicate, actualmente studentă în cadrul Masterului de Limbaje Specializate şi Traducere Asistată de Calculator.

Citiți și: Ce au putut să facă elevii de la Colegiul „Brătianu” din Pitești

La această ediţie au participat studenţi din 14 universităţi din ţară, printre care și Babeş Bolyai, ASE Bucureşti, Universitatea din Craiova, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea de Vest din Timişoara, iar Alexandra s-a calificat pe locul al III-lea.

Prin studenţi ai Facultăţii de Litere, Universitatea din Piteşti a fost prezentă încă din anul 2011 la acest concurs, organizat de Institutul Francez din Cluj Napoca în parteneriat cu OIF şi AUF (https://motamonde.wordpress.com), obţinând în repetate rânduri premii şi menţiuni.

Citiți și: Gata! Mutare decisivă la Universitatea din Pitești

Concursul constă în traducerea unui fragment din romanul câştigător al Premiului celor 5 continente din anul precedent, iar premianţii se bucură, în cadrul festivităţii de premiere organizată la Institutul Francez din Cluj, de întâlnirea cu însuşi autorul romanului.

Laureatul Premiului celor 5 continente – 2019 este scriitorul canadian Gilles Jobidon, cu romanul Le tranquille Affligé.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3