SMART KIDS 930X122

dumitru chirleșan

Decizie majoră la Universitatea din Pitești! Se schimbă TOT!

Decizie majoră la Universitatea din Pitești! Se schimbă TOT!

Citiți și: Este oficial! S-a decis marea shimbare la Universitatea din Pitești

Fuziunea dintre Universitatea Politehnica din București (UPB) și Universitatea din Pitești (UPIT) intră pe ultima sută de metri, anunță edupedu.ro.

Săptămâna trecută, Senatul instituției argeșene de învățământ superior a aprobat contractul de fuziune, care va fi discutat și la nivelul Senatului UPB.

Citiți și: Negocieri cruciale la Universitatea Pitești!

Procedura urmează să ducă la apariția unei noi instituții, “Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București”, precizează sursa citată.

„A fost aprobat de Senat contractul de fuziune, în forma lui primară. Au avut loc niște negocieri prealabile, de prin iulie anul trecut tot ne întâlnim și discutăm. Concret, ultima negociere a fost acum circa două săptămâni, într-o vineri, când contractul de fuziune a căpătat forma actuală.

Acum urmează să fie aprobat și de Senatul Politehnicii și, după aceea, să ne adresăm Guvernului pentru a emite o solicitare legislativă. Vrem să o facem (fuziunea – n.red.) printr-o lege specială de înființare, de fondare a noii universități”, a spus rectorul Dumitru Chirleșan pentru sursa citată.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SMART KIDS 570×90