New Profesional Consult 930 x 122

dumitru chirleșan

Decizie majoră la Universitatea din Pitești! Se schimbă TOT!

Decizie majoră la Universitatea din Pitești! Se schimbă TOT!

Citiți și: Ce au putut să facă elevii de la Colegiul „Brătianu” din Pitești

Fuziunea dintre Universitatea Politehnica din București (UPB) și Universitatea din Pitești (UPIT) intră pe ultima sută de metri, anunță edupedu.ro.

Săptămâna trecută, Senatul instituției argeșene de învățământ superior a aprobat contractul de fuziune, care va fi discutat și la nivelul Senatului UPB.

Citiți și: Este oficial! S-a decis marea schimbare la Universitatea din Pitești

Procedura urmează să ducă la apariția unei noi instituții, “Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București”, precizează sursa citată.

„A fost aprobat de Senat contractul de fuziune, în forma lui primară. Au avut loc niște negocieri prealabile, de prin iulie anul trecut tot ne întâlnim și discutăm. Concret, ultima negociere a fost acum circa două săptămâni, într-o vineri, când contractul de fuziune a căpătat forma actuală.

Acum urmează să fie aprobat și de Senatul Politehnicii și, după aceea, să ne adresăm Guvernului pentru a emite o solicitare legislativă. Vrem să o facem (fuziunea – n.red.) printr-o lege specială de înființare, de fondare a noii universități”, a spus rectorul Dumitru Chirleșan pentru sursa citată.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90