NOR CURIER 930X122

sala de lectură

EVENIMENT LA UPIT

Departamentul Limbă, Literatură, Istorie și Arte al Universității din Pitești (UPIT) a propus ca sala de lectură a Bibliotecii, aflată în Corpul B, clădirea în care, încă de la înființarea lor, sunt localizate secțiile filologice, să primească numele „Luiza Petre Pârvan”. Momentul va fi marcat astăzi, de la ora 12.

Citiți și: O nouă conducere la Universitatea Pitești!

Este un gest făcut în memoria Luizei Petre Pârvan, profesoară universitară și teoreticiană a literaturii, prezentă în academia piteșteană încă de la începuturi și căreia i-a dăruit activitatea sa de o viață (1966-2003).

Citiți și: Pitești. Concert caritabil pentru Erika Duminică

Se omagiază astfel un cărturar care a contribuit marcant la identitatea intelectuală a facultății de filologie (introducând studiile stilistice, situându-se în avangarda publicațiilor de teorie literară), consacrându-se, așa cum aprecia reputatul profesor timișorean Ștefan Munteanu, „unei activități de pionierat într-o instituție de învățământ superior aflată atunci în curs de dezvoltare”.

Cadre universitare active în domeniile filologice și conducând azi destinul Literelor piteștene, precum și cercetători ai Academiei Române sau filologi profesând în alte state europene, în instituții prestigioase, sunt foștii ei studenți. Acest lucru, în sine, arată că prof. univ. dr. Luiza Petre Pârvan a contribuit esențial și durabil la construirea vieții universitare piteștene și, în ansamblu, a vieții intelectuale a orașului.

Ca parte a unei comunități de filologi și oameni de cultură, autori de studii de teorie literară, stilistică și literatură comparată, moștenirea ei se extinde dincolo de planul local și chiar național, găsindu-și locul printre cei care, oriunde în lume, au împins mai departe un domeniu de specialitate, prin publicațiile lor sau prin munca lor vie de profesor.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90