930X122 MAIA

doctor honoris causa

UN NOU TITLU DE DOCTOR HONORIS CAUSA LA UPIT

Miercuri, 27 noiembrie 2019, de la ora 16, în Sala de Festivități a Universității din Pitești (UPIT) va avea loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor inginer Gigel Paraschiv, membru marcant al comunității academice din România.

Citiți și: Ce au putut să facă elevii de la Colegiul „Brătianu” din Pitești

La propunerea Facultății de Mecanică și Tehnologie, Senatul Universității din Pitești va acorda cea mai înaltă distincție onorifică în semn de apreciere a rezultatelor și eforturilor susținute pe care prof.univ.dr.ing. Gigel Paraschiv le-a depus pentru afirmarea pe multiple planuri în lumea academică a domeniului ingineriei, precum și pentru afirmarea în domeniul managementului educației și al gestionării resurselor.

După absolvirea facultății, Gigel Paraschiv a urmat toate treptele carierei universitare în cadrul Facultății de Ingineria Sistemelor Biotehnice din Universitatea “Politehnica” București.

Citiți și: Este oficial! S-a decis marea schimbare la Universitatea din Pitești

În paralel cu cariera universitară, și-a asumat responsabilități și în domeniul managementului universitar la nivel de facultate, universitate și minister al educației, în calitate de decan, prorector și, respectiv, secretar de stat.

Este membru al comunităților academice ale unor universități de prestigiu din România: “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

„Meritele profesorului universitar doctor inginer Gigel Paraschiv au făcut posibilă activarea în cadrul numeroaselor instituții de prestigiu și asociații, printre care: Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) “Gheorghe Ionescu”; Societatea Inginerilor de Mecanică Agricolă din România (SIMAR); Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare (INMA), Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică; Balkan Environmental Association (B.E.N.A.); American Society of Agricultural & Biological Engineers (ASABE)-SUA; Societatea de Robotică a României; Asociaţia Managerilor şi Inginerilor Economişti din România (AMIER) și Societatea pentru Cercetare Multidisciplinară din Zona de Vest a României.

Întreaga activitate didactică și de cercetare a prof.univ.dr. ing. Gigel Paraschiv se află sub semnul responsabilității și al profesionalismului și se concretizează în 106 articole în reviste de specialitate, 145 de lucrări la manifestări ştiinţifice internaţionale, cărţi de specialitate și capitole în cărți de specialitate, 51 de contracte şi granturi naţionale sau internaţionale și 7 propuneri de brevete de invenţie”, transmite Universitatea din Pitești.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3