930 x122 grota rece

coronavirus

STUDENTĂ STRĂINĂ DE LA UPIT, LA „IZOLATOR”

O studentă străină de la Universitatea din Pitești a fost izolată, potrivit procedurilor, într-o cameră din căminele UPIT de pe Doja (Aleea Școlii Normale).

Citiți și: Ce au putut să facă elevii de la Colegiul „Brătianu” din Pitești

Studenta, care este din Vietnam, a călătorit recent într-o regiune din Italia, dar alta decât cele în care s-au înregistrat infecții cu noul coronavirus, și, la întoarcerea în România, a completat formularul cerut în astfel de situații la aeroport de autoritățile române. Ulterior, revenită în Pitești, procedural, a fost izolată într-o cameră a campusului.

„A venit în țară în urmă cu cel mult două zile din nordul Italiei. Nu este venită nici din zonele de carantină, nici din zonele apropiate, nu din zonele afectate. Preventiv, este sub supraveghere medicală și sub urmărire. De la intrarea în țară, va sta 14 zile la izolare. Stă într-o zonă izolată, la un anumit nivel, cu o intrare izolată, unde nu are nimeni acces. Nu are simptome.

Citiți și: Decan al Academiei de Poliție, surprins dansând lasciv cu o studentă

Universitatea are asigurate toate condițiile. Am discutat cu conducerea universității, nu va fi absolut nicio problemă. Va primi mâncare, apă, tot ce are nevoie. Având în vedere și că universitatea are cantină, i se vor face pachete separate, pe care le va primi de la personalul universității.

Ea este în evidența DSP (n.r. – Direcția de Sănătate Publică). DSP a fost acolo, a luat toate măsurile pentru dezinfecție”, declară pentru ePitești prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, fost prorector la UPIT până la numirea sa în funcția de prefect.

Amintim că instituirea carantinei se stabilește pentru persoanele care sosesc în România din China continentală (provincia Hubei – inclusiv orașul Wuhan – și din orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo și Taizhou din provincia Zhejiang) și din Italia (regiunea Lombardia – Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano și regiunea Veneto – Vo Euganeo).

În ceea ce privește izolarea la domiciliu, măsura li se aplică persoanelor care sosesc în România din alte provincii/orașe din China continentală și alte localităti din regiunile Lombardia și Veneto situate în afara zonelor în care s-a instituit carantina.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3