930X122 MAIA

conferință de presă

Declarații de ultimă oră cu prilejul inaugurării Pitești Arena

În acest moment are loc o conferință de presă prilejuită cu ocazia inaugurării Pitești Arena, dar și cu ocazia deschiderii oficiale a Campionatului Național de Karate Ashihara, care se va desfășura aici în perioada 8-10 decembrie.

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD

Vezi aici – Pitești Arena este inaugurată oficial! 

Citiți și: Spectacol total! Eveniment de excepție la Pitești!

Cseke Attila – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație:

Anul acesta, așa cum am promis de anul trecut, reușim să finalizăm și să predăm comunităților locale, o infrastructură modernă, la standarde internaționale, pentru activitățile sportive de baschet, de volei, de handbal, de organizare de evenimente sportive cum avem astăzi acest Campionatului Național de Karate care acum a început.

În ceea ce privește proiectele Ministerului Dezvoltării avem în continuare ca și săli polivalente în execuție la Turda, care are șanse ca până în vara anului viitor să fie inaugurată, apoi, în ordinea gradului de execuție, Sala Polivalentă de la Constanța, Brașov și Tulcea.(…) 

Am spus anul trecut, legat de investiția de construire a noului stadion Nicolae Dobrin, că odată cu finalizarea Noi Săli Polivalente vom trece la implementarea acestui obiectiv de investiții. Nici măcar n-am așteptat acest moment, pentru că procedura tehnico-economică a pornit din vara acestui an. Astăzi pot să vă spun că avem ultimul aviz, avizul Comitetului Ministerial, pentru a putea trece în procedura de avizare, apoi aprobare prin hotărâre de guvern a acestei investiții.

Este vorba despre o investiție preconizată la 494 de milioane de lei. Un stadion nou, modern, la standarde internaționale, cu 15 200 de locuri. Ceea ce pot eu să vă spun legat de această investiție este că ne dorim foarte mult până la sfârșitul lunii februarie, cel târziu, să avem și hotărârea de guvern. Termenul de proiectare și de achiziție pentru această investiție este preconizat la 3 ani. Este un termen realist.

Cristian Gentea:Legat de sală, e simplu. Am preluat proiectul la începutul mandatului , am ținut legătura mereu cu constructorul, am beneficiat și de un constructor serios și în sarcina noastră au picat amenajările exterioare, parcarea suplimentară și branșamente la utilități. Am încercat tot timpul să nu încurcăm pe nimeni, să le terminăm în termenele stabilite.(…)”

Video cu declarațiile complete, AICI ⬇️

La conferință participă Primarul Piteștiului – Cristian Gentea, Mihai Covaliu – Președinte la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Cseke Attila – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ion Mînzînă – președintele CJ Argeș și Florentin Marinescu, președintele FRAM.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • oaianeagra spune:

    Bai ce oameni .. Pai nu avea orasul Sala Sporturilor ,care este mult mai bine pozitionata, mult mai mare ,cu locuri de parcare si in plus nici nu se blocheaza traficul in oras cand este vreo competitie. Si ma uit la cum lumea se bucura la constructia asta care in final nu ajuta real niciun cetatean al orasului.

  • oaiaalba spune:

    sala asta e si mai bine plasata fara a bloca nimic, are locuri destule si linii de autobuz care anjung acolo.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90