930 x122 grota rece

nicolae pavelescu

Deputat Nicolae Pavelescu: Avem soluții pentru problema pensiilor speciale!

Comunicat de presă

Citiți și: Veste uriașă despre PIB-ul Argeșului!

Deputat Nicolae Pavelescu: Avem soluții pentru problema pensiilor speciale!

Deputatul Nicolae Pavelescu, vicepreședinte PSD Argeș, afirmă că PSD are soluții pentru problema pensiilor speciale.

Citiți și: Un director al unei instituții din Argeș a trecut de la PNL la PSD!

Amendamentele aduse proiectului de lege privind pensiile speciale aflat în Parlament, DUPĂ discuțiile de la Bruxelles cu reprezentanții Comisiei Europene, sunt consistente și sunt menite să asigure îndeplinirea jalonului din PNRR.

În esență, se elimină etapizat privilegii care au revoltat pe bună dreptate opinia publică, fără să fie pusă în pericol funcționalitatea unor sisteme critice, precum cel de ordine publică sau cel al apărării naționale ori al justiției.

Deputat Nicolae Pavelescu: Avem soluții pentru problema pensiilor speciale!

Principalele măsuri vizate sunt:

Nicio pensie de serviciu nu va fi mai mare decât salariul avut în activitate.

Crește etapizat vârsta de pensionare, până la 65 de ani, la fel ca-n sistemul pensiilor contributive.

Se modifică baza de calcul a pensiei. Astfel, începând cu anul 2024 baza de calcul utilizată la calculul pensiei de serviciu va crește eșalonat, de la 12 luni, la 300 de luni (25 de ani).

Crește vechimea minimă în specialitate, eșalonat, de la 15 ani la 25 ani.

Se recalculează toate pensiile speciale, cu excepția magistraților, care sunt protejați de deciziile CCR. Se ia în considerație o bază de calcul de 65% din venituri, nu de 80%, ca în prezent.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Arw spune:

    A gasit el solutii. Gata, ne-am linistit!

  • Anonim spune:

    Despre ce privilegii afirmi stimabile ca vor fi eliminate? Nu vedem nicio explicatie privind eliminarea pensiilor speciale la paraziti precum parlamentarii, politicienii din administratie (primarii si functionarii de la guvern), etc. Si toate rahaturile de schimbari se refera la ce va fi in „viitor”, adica pensiile voastre, ale actualilor paraziti, nu vor fi schimbate, ci doar cele ale generatiilor viitoare. Tipic pesedist, incearca sa-i fraiereasca pe prosti cu vorbe. Copiii vostri (si ai nostri) ar trebui sa iasa in strada si sa va scuipe pentru felul in care le jecmaniti sansele la un trai onest si prosper. Esti constient, bai politruc platitor de reclama pe site-uri, ca propunerile voastre nu inseamna nimic altceva decat praf in ochii electoratului ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3